Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen.com en Kelkoo meest betrouwbaar

Wie een nieuw mobiel abonnement wil afsluiten, kan het beste terecht op de vergelijkingssites Bellen.com of Kelkoo.nl. Dat concludeert Bright naar aanleiding van het onderzoek van Berenschot naar telecom vergelijkingssites.

Uit het onderzoek, dat in opdracht van Economische Zaken is verricht, blijkt dat in slechts de helft van de gevallen de verstrekte informatie over tarieven geheel juist is. Ook is voor de consument soms onduidelijk hoe onafhankelijk de betreffende vergelijkingssite is. Het is voor het eerst dat een dergelijk onderzoek naar telecom vergelijkingssites is gepubliceerd, zo bericht het Ministerie 9 mei jongstleden.

Nieuwsmedia besteden op verschillende manieren aandacht aan het onderzoek. Een bloemlezing. 
De Telegraaf kopt Telefoonvergelijkers weinig betrouwbaar (9 reacties) maar ook 'Winkel misleidt koper van gsm' (59 reacties). De Volkskrant is iets gematigder met 'Websites voor vergelijken van telecomproducten maar matig betrouwbaar'. Het ANP  bericht met 'Vergelijkingssites telecom moeten beter' en 'Kleine prijsvergelijkers scoren het laagst' staat op Het Net. Het Dagblad van het Noorden kopt chauvinistisch 'Bellen.com van Ben Woldring betrouwbare website'.
 
Planet multimedia heeft zich tot nu toe het meest in de onderzoeksresultaten verdiept en er een grondig en kritisch artikel aan gewijd getiteld 'Prijzen telecomvergelijkers vaak onjuist'. Planet gaat ondermeer in op het feit dat niet alles is onderzocht: "Berenschot heeft zich niet de moeite getroost om diepgaand te onderzoeken of de vergelijkingssites inhoudelijk juiste informatie bieden. Maar wel is qua advies, transparantie, betrouwbaarheid en geloofwaardigheid een poging gedaan tot beoordeling."

Bright verwoordt de kritiek op de telecomvergelijkers op humoristische wijze en doet ook een aanbeveling aan telecomaanbieders: 'Of misschien moeten we het anders zeggen: Bellen.com en Kelkoo.nl maken de minste fouten bij het vergelijken van de prijzen van alle abonnementen en telefoontjes. Uit een lijvig onderzoek (pdf) van Berenschot blijkt namelijk dat veel van de vergelijkingers er een potje van maken. 'De prijzen die wij op vergelijkingssites voor telecomproducten aantreffen, komen in 47% van de gevallen overeen met de prijzen die de consument daadwerkelijk zal moeten betalen', schrijft Berenschot. Lekker dan.

In de meer dan de helft van de gevallen word je dus verkeerd voorgelicht. Dan ontbreken bijvoorbeeld de verzendkosten, of geven de prijsvergelijkers de abonnementskosten niet of verkeerd weer. Volgens Berenschot ligt een deel van de schuld ook bij de telecomaanbieders. Die zouden wat beter mogen samenwerken met de prijsvergelijkers. Goed plan. En nu we toch wensenlijstjes aan het indienen zijn: beste telecomaanbieders, houd eens op met het aanbieden van 327 verschillende abonnementsvormen. Zo'n enorme keuze maakt het er echt niet makkelijker op.'

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie