Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Belgische telecomprijzen hoogste van Europa

door Jeanet Woldring

De Europese Commissie wil dat Belgische telecomregulator actie onderneemt tegen de hoge prijzen voor vaste telefonie in België. Die behoren tot de hoogste in Europa. Dat is onaanvaardbaar voor de Belgische consumenten, zo verklaarde Eurocommissaris voor Telecom Viviane Reding. "Alle voorwaarden zijn aanwezig opdat de Belgische markt voor vaste telefonie concurrentieel zou zijn."

Toezichthouder moet optreden
De Commissie vindt dat het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) moet optreden tegen de hoge tarieven van Belgacom voor bellen met een vaste lijn. Volgens de Commissie behoren de tarieven voor vaste telefonie in België bij de hoogste in Europa.

Klassieke vaste telefoonlijn
Zo is het standaardtarief van Belgacom's klassieke lijn naar een GSM 15,8 tot 20,4 cent per minuut (afhankelijk van de operator) met een connectiekost van 8,02 cent per oproep, terwijl het Europese gemiddelde maar 10 cent zou zijn. Belgacomabonnees betalen maandelijks ongeveer € 6,50 meer dan mensen in andere landen. 

De abonnementskosten voor de klassieke vaste telefoonlijn zijn met € 18,40 per maand  overigens nagenoeg gelijk aan die van KPN (BelBasis €18,48) in Nederland. Belgen die niet per oproep, maar voor een vaste prijs per maand willen bellen, lijken met 'No Limit National Anytime' voor 20 euro per maand echter veel goedkoper uit te zijn dan Nederlanders met KPN BelVrij Altijd voor 32 euro!

Zie ook: Tariefvergelijking vaste net

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie