Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

België verbiedt anonieme simkaart

Leestijd: 1 minuut

simkaarten2015.pngIn België is het niet meer mogelijk om een anonieme simkaart aan te schaffen. Hier heeft het Belgische parlement mee ingestemd.

Met deze wetswijziging wil het parlement de criminaliteit en het terrorisme aanpakken. In België willen ze al langer de anonieme simkaarten afschaffen.

Legitimatie

De huidige bezitters van een prepaid simkaart moeten zich binnen zes maanden legitimeren. Doen ze dit niet, dan wordt de simkaart geblokkeerd. Identificatie kan in de winkel met een legitimatiebewijs. Online kan het via eID of een financiële transactie. Waarschijnlijk zullen de regels eind dit jaar ingevoerd worden. Het is nog wel mogelijk om anonieme simkaarten uit andere landen te gebruiken in België. Duitsland is bezig met het invoeren van dezelfde wet.  

Anonieme simkaart in Nederland

In Nederland is er nog onduidelijkheid over anonieme prepaid simkaarten. De regering is al lange tijd voorstander van het opheffen van anonieme simkaarten. Er wordt gewacht op besluiten die in Brussel worden genomen. De Europese Commissie kijkt er momenteel naar.

De Europese Commissie heeft in december vorig jaar richtlijnen ter bestrijding van terrorisme opgesteld. Lidstaten kunnen op basis hiervan wetgeving opstellen. 

Geactualiseerd: vrijdag 22 juli 2016
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie