Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Belgacom neemt Scarlet over

Leestijd: 2 minuten

Belgacom heeft het telecombedrijf Scarlet overgenomen  voor een bedrag van € 185 miljoen. Daarmee verstevigt Belgacom haar marktpositie in de Benelux. De overname moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteit.

Scarlet levert telecomdiensten via een eigen netwerk. Met de overname wil Belgacom  een nieuw segment van de markt aanboren, met name een breedbandproduct met weinig toeters en bellen. Ook wil de operator haar multiplayaanbod in België versterken. 

Scarlet heeft 180.000 internationale breedbandklanten. Haar activiteiten zullen voortgezet worden als afzonderlijke businessunit. Voor de klanten verandert er niets. Zij behouden hun huidige contracten en voordelen, zo laat Belgacom weten. Wat er met de Nederlandse activiteiten gebeurt, is nog niet bekend.

Het Nederlandse Scarlet ontstond in 1992. Paul Gelderloos richtte toen de eenmanszaak Telegroup op, het Europees filiaal van de Amerikaanse telefonieprijsbreker Telegroup. Het bedrijf, dat later werd omgedoopt tot Scarlet, bood goedkoop internationaal telefoonverkeer aan, toen nog een vrij uniek concept.

Sindsdien groeide Scarlet uit tot een van de grotere alternatieve telecomaanbieders in België en Nederland met een aanbod van telefonie en internet. In België nam Scarlet de voorbije jaren KPN Belgium, Planet Internet en Tiscali Belgium over en bouwde op die manier een bestand van 150.000 breedbandklanten op. Scarlet is daarmee, na Belgacom, Telenet en Tele2/Versatel, de op drie na grootste breedbandleverancier van België. In Nederland en de Nederlandse Antillen telt Scarlet nog eens 30.000 breedbandklanten. De operator telt daarnaast nog 25.000 telefonieklanten, maar qua omzet zijn die verwaarloosbaar. 

Het breedbandproduct genereert 95 procent van de omzet, zo schrijft De Tijd. Volgens de Belgische krant boert het bedrijf niet echt lekker: 'een deel van het overnamebedrag van 185 miljoen euro wendt Scarlet aan om z'n schulden van 100 miljoen euro ineens af te lossen'. 

Oprichter Paul Gelderloos heeft via zijn investeringsmaatschappij Pantheres 41,8 procent van Scarlet in handen. De adept van de transcendente meditatiebeweging van de onlangs overleden Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi vangt bij de transactie 77 miljoen euro. De andere grote aandeelhouders van Scarlet zijn de Nederlandse durfkapitaalgroep Nesbic en Egeria, de investeringsmaatschappij van de C&A-familie.

Klik hier voor meer informatie en online aanmelden Scarlet One (internet+bellen) (NL)

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie