Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Belgacom mag Scarlet overnemen

door Jeanet Woldring

Belgacom mag Scarlet ondanks bezwaren van de Belgische mededingingsautoriteit toch overnemen. Dat heeft het Belgische telecomconcern zaterdag bekendgemaakt. De overname ter waarde van 185 miljoen euro stuitte eerder op bezwaar, omdat de positie van Belgacom op de telecommarkt te dominant zou worden.

Beperkende voorwaarden
Wel worden er enkele beperkende voorwaarden gesteld. Zo moet het glasvezelnetwerk van Scarlet afgestoten worden in ruil voor de goedkeuring. Ook moet Belgacom alle klanten de mogelijkheid bieden om naar een andere provider over te stappen en voorlopig moeten de tarieven ongewijzigd blijven. Met de overname worden 180.000 Scarlet-breedbandklanten binnengehaald, afgezien van een waarschijnlijk beperkte groep die zal switchen.

Met de integratie van Scarlet kan Belgacom de onderkant van de breedbandmarkt afdekken. Zoals KPN actief is met Telfort, hoopte Belgacom met de overname van Scarlet eenzelfde stap te zetten.

Belgacom toegang tot Nederlandse breedbandmarkt
Een bijkomend voordeel is dat Belgacom voor het eerst toegang krijgt tot de Nederlandse breedbandmarkt. Of dat ook gebeurt, staat nog te bezien. Wellicht verkoopt Belgacom het Nederlandse stukje Scarlet nog aan een Nederlandse partij, zoals Tele2 of KPN, luidt het commentaar vanTelecompaper. Het nieuwsorgaan sluit ook niet uit dat het glasvezelnetwerk terugverkocht wordt aan de oorspronkelijke aanlegger van dat glasvezel, namelijk KPN (via Tele2 in België op de vaste telefoniemarkt actief). Daarmee zou meteen de definitieve teloorgang van Scarlet een feit zijn.

Zie ook: 28-4-2008 Overname Scarlet door Belgacom twijfelachtig

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie