Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Belgacom haalt uit naar KPN

door Jeanet Woldring

Topman Didier Bellens van Belgacom heeft zaterdag uitgehaald naar KPN. Volgens hem heeft KPN de problemen op de Belgische markt aan zichzelf te wijten door te weinig te investeren.

KPN is in België actief met enkele dochterbedrijven waaronder BASE, Simyo, Ay Yildiz plus een groot aantal MVNO's zoals Ortel en Aldi Talk. Het bedrijf had geklaagd dat de markt niet genoeg is geliberaliseerd.

Het overheidsbedrijf Belgacom zou te veel klanten hebben en nieuwkomer KPN te weinig. Naar verluidt zoekt KPN kopers voor enkele Belgische bedrijfsonderdelen waaronder het glasvezelnetwerk van het vroegere Versatel. 

Desondanks stegen de omzet en overige inkomsten in België in het derde kwartaal met 4,7% naar 200 miljoen euro. Hiervan was 167 miljoen euro voor BASE, die nu 3,6 miljoen klanten heeft en een geschat marktaandeel van meer dan 17% op basis van omzet uit diensten. De mobiele dochter kreeg er het afgelopen kwartaal 73.000 klanten bij waarvan 34.000 postpaid en 39.000 prepaid. Dat is inclusief de opschoning van 96.000 inactieve klanten.

'KPN heeft in België en Duitsland te weinig geïnvesteerd en krijgt het lastig', oordeelt Belgacom-topman Bellens zaterdag in de Vlaamse krant De Tijd. 'Nu begint het probleem, want KPN wil ook klanten binnenhalen die meer bellen en verbruiken. Maar die klanten willen de nieuwste technologie, zoals 3G. Maar als je niet wil investeren, moet je niet klagen.'

Belgacom zegt zelf blijvend te hebben geïnvesteerd in netwerken, zoals VDSL en digitale televisie. Ondanks de crisis en prijsdaling slaagt het bedrijf erin lichtjes te groeien.

Bron: FD

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie