Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Belg belt de helft duurder dan Nederlander

7 reacties

Bellen met een gsm is in België 50 procent duurder dan in Nederland en zelfs dubbel zo duur als in Luxemburg, Zweden en Finland. Dat blijkt uit een Europese studie door het Finse ministerie van Transport en Communicatie, zo schreven Belgische kranten vorige week.

België duur belland
De Belgische tarieven daalden de voorbije jaren trager dan het Europese gemiddelde. Sinds 2001 is mobiel bellen in België 16 procent goedkoper geworden, terwijl in heel Europa de daling 28 procent bedroeg. Aan de dalingen lijkt in België nu stilaan een einde te komen. De Belgische tarieven zaten tussen 2006 en 2007 lichtjes in de lift, terwijl de daling over heel Europa nog slechts 1 procent bedroeg.

Nederland goedkoop belland
Nederlanders zijn sinds 2001 de helft minder gaan betalen. Zij zijn daarmee gaan behoren tot de vijf goedkoopste bellanden in de Europese Unie. Het afgelopen jaar zijn de kosten 19 procent gedaald. Gemiddeld betaalt een Nederlander € 24,30 euro per maand.

Finland goedkoopst, Frankrijk duurst 
De verschillen in kostprijs voor mobiel bellen zijn binnen Europa bijzonder groot: tussen een standaardfactuur in het goedkoopste land, Finland, en het duurste land, Frankrijk, kan tot 40 procent verschil liggen. Duitsland en Frankrijk zijn nog 20 procent duurder dan België. Finland wordt als goedkoopste land op de voet gevolgd door Luxemburg en Zweden.

Abonnement met 150 belminuten en 25 smsjes per maand 
Het onderzoek ging uit van een abonnement, 150 belminuten en 25 sms-berichten per maand en alleen binnenlandse gesprekken. Bellen.com deed de proef op de som met de Nederlandse Belwijzer en kwam met dit belprofiel tot onderstaande TOP 5 goedkoopste (Nederlandse) abonnementen met een looptijd van 1 jaar. Wordt uitgegaan van 2-jarige abonnementen, dan ziet de TOP 5 er opeens heel anders uit. Hoe het komt dat Vodafone T-Mobile uit de ranglijst verdrongen heeft, mogen de echte puzzelaars uitrekenen! De Belwijzer laat u in detail zien, hoe de berekening tot stand komt. 

TIP: U kunt natuurlijk ook uw eigen belprofiel invoeren en de Belwijzer laten uitrekenen wat voor u de voordeligste mogelijkheden zijn. Alle belvormen kunnen meegenomen worden in de berekening, zowel abonnementen, prepaid als Sim-only (abonnement zonder toestel).

 Abonnement 1 jaar(150 min/25 sms)  kosten  Abonnement 2 jaar(150 min/25 sms)  kosten
1. Telfort 180
2. Tele2 VoordeelBundel 200
3. Tele2 VoordeelBundel 150 
4. T-Mobile Flex 25   
5.  Orange € 25   
€ 282,00
€ 300,00
€ 313,37
€ 314,81
€ 323,75
 
Telfort 180 
Tele2 VoordeelBundel 200 
Vodafone Basis € 27,50 
Orange € 25
Tele2 VoordeelBundel 150 

€ 564,00
€ 600,00

€ 603,91
€ 622,50

€ 626,74 

Reacties (7)

Geplaatst door: rene ()

480 euro per 2 jaar natuurlijk, niet per maand.

Geplaatst door: rene ()

Toch klopt het echt niet. EuWantIt kost 16 Euro per maand. Losse sms`jes kosten 16 cent per stuk (grote sms`ers kunnen beter EuSMS nemen waarmee je voor 8 Euro per maand tot 800 sms`jes kunt versturen, incl. naar het buitenland). 25x16 is 4 Euro. Totaal per maand dus 20 Euro is 480 Euro per maand en niet 520 Euro plus zoals de belwijzer aangeeft.

Geplaatst door: rene ()

Gek, maar als ik de belwijzer invoer komen de bovenstaande 5 niet als goedkoopste naar boven en staat er als kosten voor EuWantIt meer dan 520 Euro terwijl het slechts 480 Euro is.

Opmerking van de redactie op 15-07-2007
Dat hoeft helemaal niet gek te zijn Rene: ieder ander belprofiel geeft weer andere resultaten! bij 150 belminuten en 25 smsjes gelden bovenstaande resultaten echter nog steeds!
Geplaatst door: Gerrit ()

@Rene: volgens mij ben jij een allesbehalve onafhankelijke Euphony Consultant! Eentje, die gratis reclame probeert te maken via Bellen.com. Als je even verder gekeken had dan je EuWant-it neus lang is, dan had je de Euphony abonnementen gevonden in de Belwijzer. Met bovenstaand belprofiel (2 jaar/150 min./25 sms) op de 20e plaats... Hoezoe goedkoopste? P.s. je moet wel bij Sim-only`s kijken;
Ook daar is Telfort het voordeligst, gevolgd door Vodafone en Debitel. Enne..ik ben noch een Telfort medewerker, noch een Telfort beller!(waarom staan de Euphony abonnementen alleen bij Sim-only?)

Geplaatst door: rene ()

150 minuten en 25 sms kost op jaarbasis met een EuWantIt van Euphony slechts 240 Euro per jaar. Het zijn wel 2 jarige abonnementen.
Waarom dat abonnement nog steeds niet is opgenomen in de belwijzer is erg onduidelijk. Zeker als je weet dat je er ook nog eens twee opties bij kunt nemen: onbeperkt sms`en voor 8 euro per maand (incl. naar het buitenland) en onbeperkt bellen naar andere Eumobile klanten ook voor 8 Euro per maand. Uiteraard is een fair use policy van 800 sms/minuten van toepassing.
tja, de goedkoopste staat er niet bij (ook nog eens Telfort wat tegenwoordig op het beste netwerk van Nederland, nl. KPN zit) en toch is deze site onafhankelijk?????

Geplaatst door: appelsap ()

het telfort netwerk in niet meer Ferry is nu op het kpn netwerk
telfort belt nu via kpn

Geplaatst door: Ferry ()

Ja ok, maar dan moet er wel vergeleken worden met prijs/kwaliteit verhouding en dan haalt Telfort `t in Nederland niet tenzij je wil betalen om 90% onbereikbaar te zijn.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie