Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Belangrijkste problemen InternetPlusBellen opgelost

21 reacties

KPN heeft de belangrijkste problemen met InternetPlusbellen opgelost. Dat zegt Ad Scheepbouwer van KPN in een toelichting op de vandaag uitgebrachte kwartaalcijfers.  

In het eerste kwartaal stond KPN voor de uitdaging om de klanttevredenheid over hun VoIP-oplossing (internet+bellen in één) te verbeteren. Zoals eerder bericht, groeide het aantal InternetPlusBellen abonnees (VoIP) vorig jaar explosief. In het vierde kwartaal van 2006 bereikte KPN samen met dochters Het Net en Planet een recordhoogte van 247.000 nieuwe klanten, waardoor er kwaliteitsproblemen ontstonden bij de levering en de callcenters overbelast raakten.

In de loop van het eerste kwartaal werd duidelijk dat de maatregelen uit december 2006 ontoereikend waren om de problemen efficiënt op te lossen. Volgens KPN stond het buiten kijf dat kwaliteit voorop moest blijven staan. Daartoe werden diverse maatregelen genomen, waaronder minder marketingactiviteiten en de inzet van meer monteurs. Ook werd de capaciteit van de callcenters en helpdesks vergroot. Daarnaast werden de gesprekstarieven naar de callcenters van KPN verlaagd naar 1 cent per minuut en kregen klanten indien van toepassing een schadevergoeding.

Inmiddels zijn de belangrijkste problemen opgelost, aldus KPN. De klanttevredenheid neemt toe en de callcenters zijn naar eigen zeggen weer volledig bereikbaar. Bovendien is de kwaliteit van nieuwe aansluitingen gewaarborgd.  Het bedrijf  besteedt  nu extra aandacht aan klantenservice door alle klanten na te bellen die eerder een klacht hebben gemeld om te controleren of de dienst bij alle 650.000 VoIP-klanten naar volle tevredenheid functioneert.

Meer informatie en online aanmelden: InternetPlusBellen van KPN - Het Net Surfen en Bellen - InternetPlusBellen van Planet

Vergelijk de "alles"-in-één abonnementen op TOTAALWIJZER

Zie ook:
KPN komt tegemoet aan eis Consumentenbond
Gedupeerde Internetplusbellers 2 maand gratis bellen
KPN verbetert dienstverlening internetplusbellen

Reacties (21)

Geplaatst door: Bennie M. ()

Zo als reeds eerder door mij vermeldt ben ik absoluut geen fan van KPN, ik heb daarom internet en bellen van UPC genomen, mijn conclussie is dat ik perfect en zeer netjes ben geholpen, ook aan de afspraken v w b het terug bellen hield men zich correct en ook de aflevering van mijn pakket was precies de dag die men doorgaf ( 1 week levertijd ) Er staat 100% installatiegarantie dit lopt voor de volle 100% ik had de zaak binnen een half uur aan het draaien.

Ik heb nu easy + basisbellen maar upgrade dit misschien naar power + anytime je internet dan met 6mb down en 1,5mb up en belt onbeperkt gratis naar alle vaste nummers.

Hier aan kan KPN op geen enkele manier aan tippen

Geplaatst door: Verstraelen ()

De problemen zijn nog niet opgelost.Het wordt steeds driester.Zonder opgaaf van reden ontvang ik een brief dat mijn reeds betaalde abbonnement "sinds december 2006 Het net surfen en bellen wordt afgesloten per 18 mei.
In de brief staat dat indien gewenst de Helpdesk moet bellen voor herroepen van de annulering.Dat blijkt na anderhalf uur wachten en doorverbinden steeds niet mogelijk.Het abbonnement is inderdaad afgesloten.Eerdere problemen zijn ook niet opgelost.De blokkeringen in de telefoonoptie zijn wegens technische storingen niet bereikbaar en zodoende was het niet mogelijk om de helpdesk te bellen.Moet dit op een ander nummer doen.Naar Mobiel bellen was ook niet mogelijk
De helpdesk geeft op deze vragen nimmer antwoord en verbind daarom maar door en wachten.Op diverse brieven staat nog steeds dat je 45 cent moet betalen voor helpdesk.Op mailtjes aan helpdesk wordt nimmer geantwoord en verwijst men naar tel.helpdesk.
Ik moet dus nu weer een nieuw abbonnement aanvragen,
De groetjes KPN.

Geplaatst door: Ferry ()

Ja ok, het is allemaal wel leuk dat we allemaal rond de 2300 halen maar we betalen wel voor een 3mb verbinding dus zouden we dus ook dichter bij de 3072 moeten zitten en dan is 2300 er nog ver af.

Overigens is KPN haar belofte gister niet nagekomen. Geen telefoontje gehad.

Geplaatst door: henk ()

Ferry ik doe dit gemiddeld een keer per week ik woon wel op het platteland zitten hier op de centrale minder aansluitingen op dan en een stad misschien komt het hier door dat ik een redelijk goed gemiddelde heb

Ps een kennis van mij woont in de stad heeft ook lite en zit meestal rond de 2200 a 2300

Geplaatst door: Ferry ()

Zeuren blijf ik zeker althans KPN heeft gisteravond nog belooft de problemen binnen 24 uur te verhelpen. Nou ik ben benieuwd...
Ik betaal gvd voor een goede betrouwbare verbinding anders had ik wel casema genomen.

Geplaatst door: Hans ()

Jerry,

Neem ervaring met Orange kom ik van vandaan.

Dan krijg je volgens Orange, super snelheden.

Heb nu IPB Go en service ik vele malen beter, dan Orange.

Zeur ff verder, graag

Geplaatst door: Ferry ()

Ben vanmiddag rechtstreeks op me mobiel gebeld door KPN. Ze hebben dus zelf al geen vertrouwen in hun eigen dienst IPB.

Echter krijg ik nu een vast contactpersoon en probeert KPN `t op te lossen, maar ja dan wel voor 15 mei 2007. Dus wordt mogelijk vervolgd...

Geplaatst door: Ferry ()

@ Henk

Heb je die snelheid 1 keer of vaker gemeten want ik kom hier maar gemiddeld rond de 1850kbps terwijl dit voor iPb Lite toch tegen de 3072kbps aan moet zitten. Overigens is `t voor iPb 1536kbps ipv 1500 😉 dus `t verschil van 172kbps is te doen 😉.

Hoe de problemen hier precies zitten weet ik ook niet want dan had ik `t zelf al opgelost. Wel weet ik dat KPN zich er makkelijk van af probeert te maken met de schuld te wijzen naar systemen (terwijl dit ding net zo oud is als geheel Windows Vista 😉 en bij andere providers de snelheid wel haalt) en/of de afstand wijkcentrale (terwijl deze binnen 1km zich bevindt).

Kreeg vandaag weer z`n vage reactie van ze terug maar dit maal niet over snelheid maar over `t gebruik mailserver oftewel de blokkade poort 25 waardoor KPN je beroofd van de vrijheid om een eigen domein te gebruiken.

Wordt vervolgd...

Geplaatst door: Ferry ()

@ Henk

Heb je die snelheid 1 keer of vaker gemeten want ik kom hier maar gemiddeld rond de 1850kbps terwijl dit voor iPb Lite toch tegen de 3072kbps aan moet zitten. Overigens is `t voor iPb 1536kbps ipv 1500 dus `t verschil van 172kbps is te doen .

Hoe de problemen hier precies zitten weet ik ook niet want dan had ik `t zelf al opgelost. Wel weet ik dat KPN zich er makkelijk van af probeert te maken met de schuld te wijzen naar systemen (terwijl dit ding net zo oud is als geheel Windows Vista en bij andere providers de snelheid wel haalt) en/of de afstand wijkcentrale (terwijl deze binnen 1km zich bevindt).

Kreeg vandaag weer z`n vage reactie van ze terug maar dit maal niet over snelheid maar over `t gebruik mailserver oftewel de blokkade poort 25 waardoor KPN je beroofd van de vrijheid om een eigen domein te gebruiken.

Wordt vervolgd... 😉😉😉

Geplaatst door: Mw G.W.M. van den Hoven ()

Ik ben radeloos!!!!!
okt 2006 Het Net surfen en bellen abonnement afgesloten. Blijk door interne fout KPN als klant geregistreerd te staan bij Planet Internet. aandelijks schrijen zij hoger bedrag af zonder machtiging! 31/12/06 klacht naar KPN, helas oplossing adm. probleem durt 4 maanden ondertussen hogere rekeningen door betalen. 22/04/07 gebeld door KPN of klacht naar behoren is opgelost, dus niet, jammer nog 4 tot 6 weken geduld. Zondagavond 6/5/07 21.00 uur gebeld door KPN uitzendkracht, wist van toeten nog blazen. Bood 2 maanden gratis bellen aan. Uiteraard geweigerd. Belt terug dinsdag 8/5 tussen 20.00-21.00 uur, helaas systeem ligt eruit. Zal terugbellen op 9/5 tussen 19.00 - 20.00 uur. Niets gehoord. Ik wil zo snel mogelijk mijn 2 jarig contract met KPN beeindigen omdat zij zich niet aan hun contractuele verplichtingen houden en daarbij een schadevergoeding voor teveel betaalde abonnementskosten. Waaruit bestaat de verbeterde dienstverlening volgens U?

Geplaatst door: henk ()

Ps

Snelheid gemeten via speedtest.nl

Geplaatst door: henk48 ()

Joop ik ben geen medewerker van KPN maar naar een paar kleine problemen in het begin van mijn abbo werkt alles hier perfect trouwens Ferry heb hier de go versie haal hier een gemiddelde snelheid mee van 1364 ipv 1500 lijkt me oke toch

Geplaatst door: Ferry ()

Overigens zijn deze problemen alweer bijna een halfjaar bekend bij KPN, dus ik heb immers genoeg geduld met ze gehad qua internetPlusbellen dan.

Digitenne doet `t hier overigens wel goed van ze en is ook voordeliger dan de kabel excl. de extra zenders die ik officieel niet behoor te ontvangen (heb een sterke antenne)

Mobiel moet ik ze ook al niet echt, maar ja ben immers een vaste Vodafone-klant :-D. En daar nog nooit een probleem op `t mobiele netwerk gehad :-D.

Maar ja ik daal af, net zoals KPN ook doet, wel centjes vangen maar geen kwaliteit leveren.

Geplaatst door: Ferry ()

Volgens mij ligt Delft gewoon in NEDERLAND. Verder heb ik al meerdere pogingen gedaan om `t zowel per e-mail als telefonisch uit te leggen en te laten verhelpen.

KPN dient maar eens te erkennen dat `t product nog niet goed is. Kan hiervoor meerdere locatie door `t land zo aanwijzen. Wat mij betreft ******straal ik KPN er vandaag nog uit en ga ik naar een provider die tenminst binnen een dagdeel terug mailt en belt. Dat noem ik pas service en zelfs die provider weet de oplossing ervoor, maar KPN niet. Die geven toch alleen maar de consument de schuld.

Geplaatst door: Bennie M. ()

Ik ben beslist geen fan van KPN en begrijp dan ook niet dat er nog steeds mensen zijn die dat wel zijn maar dat is hun goed recht.

Wij zelf zijn al sinds begin 2000 er van verlost en dat we heeft al bij al een flinke hoop geld gescheeldt, we bellen al die tijd al tot volle te vrdenheid via de kabel (upc) en dit op een kleine storing na.

Wij hebben het anytime abbonnement en betalen hiervoor 19,95 per maand, een vergelijkbaar product kost bij kpn 32 euro dus wel een verschil van 12 euro per maand.

Verder is het beslist aan te raden om de nationale provider test te lezen in het blad
Computeridee of op hun website, ook hier in komt kpn er op bepaalde onderdelen slecht af
zeker wat betreft hun adsl snelheid

Geplaatst door: joop ()

ja ja, zeker kpn medewerkers waar het zo goed gaat

Geplaatst door: Geurt ()

Ben in febr. overgestapt van naar internetplusbellen van planet, ik zat al bij planet met alleen internet en moet zeggen dat de overstap zonder problemen verlopen is. Ook nog geen echte problemen ondervonden, alleen werkte de beheercocpit even niet, maar dit is keurig verholpen door de helpdesk van kpn.

Geplaatst door: Hutchenky ()

Problemen van Ferry zoals snelheid had ik ook, ik weet niet waar Ferry woont, misschien wel buiten Nederland ofzo, maar ik werd wel goed geholpen. Als je duidelijk uitlegt wat het probleem is (niet via e-mail maar per telefoon) word je goed geholpen, en krijg je ook nog 20 euro terug als de fout aan kpn ligt.
Dus een grote pluim voor Kpn.

Geplaatst door: Jet ()

Wij hebben sinds maart 2007 InternetPlusBellen en nog geen enkel probleem gehad. De aansluiting is erg
eenvoudig en alles werkte in 1 x. Goed de papier lezen die je van te voren krijgt en de handleiding stap-voor-stap volgen.

Geplaatst door: a.riper ()

Na kinderziekten begin januari 2006, welke keurig opgelost zijn ben ik zeer tevreden over KPN internetplusbellen. Kreeg zelfs onlangs é 20,00 als coulance. Kortom zal niet snel veranderen van provider

Geplaatst door: Ferry ()

Merk er nog weinig van, heb inmiddels al tig keer de klantenservice aangeschreven en zelfs programma`s als Kassa hierover ingelicht maar toch nog steeds de volgende problemen met iPb Lite:

- Snelheid zowel down als upstream niet optimaal te bereiken, stabiel de helft
- Ontvangst/voeren van telefoongesprek verstoord internetverkeer zowel op
down- als upverkeer. Het upverkeer ligt dan helemaal lam waardoor er niet
geénternet kan worden tijdens een gesprek, terwijl dit ongestoord van elkaar
moet werken;
- Geen controle over de firewall van de experia box terwijl dit volgende de
klantenservice wel zou moeten via Mijn KPN;
- Geen keuzevrijheid betreffende het gebruik van een eigen domein voor
mailverkeer omdat KPN poort 25 voor uitgaand mailverkeer blokkeert voor
andere mailservers dan die van KPN. Hierop werd geadviseerd om
mail.kpnplanet.nl te gebruiken, maar deze mag alleen gebruikt worden door
adressen van het domein kpnplanet.nl;
- Tot op heden nog geen hulp of duidelijke goede oplossing gehad voor de
nodige problemen, alleen maar "uw vraag is bij ons bekend maar is nog in
behandeling".

Ik heb KPN hierover van de week nog gemaild en geef ze tot 15 mei 2007 de tijd en anders wil ik op volledig hun kosten overstappen naar elders.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie