Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bel1649 verhoogt starttarieven, 'gratis bellen' blijft

Per maandag 14 maart verhoogt Bel1649 de starttik voor gesprekken naar vaste nummers binnen Nederland met 1 cent naar 5 cent per gesprek. Deze starttik geldt dan zowel voor gespekken naar Nederlandse, mobiele en internationale nummers. Nu is het starttarief naar mobiele en internationale nummers 4,5 cent per gesprek. Het minuuttarief van 0 cent per minuut, dat 1649 sinds augustus 2004 hanteert voor bellen naar Nederlandse vaste nummers, blijft nog steeds gehandhaafd.

Ondanks de verhoging van de starttarieven blijft Bel1649 nog steeds veel goedkoper dan andere telecomaanbieders, beweert het belbedrijf zelf in het bericht aan haar klanten. Om dat te bewijzen, vergelijkt de Carrier Selectaanbieder de tarieven van Bel1649 met Tele2 Preselect inclusief kortingsnummers. Hieruit blijkt dat het bellen bij Bel1649 zowel in de piek- als in de daluren 0 cent kost, terwijl Tele2-klanten 0,8 (dal binnen de regio) tot 2,9 cent (piek buiten de regio) per minuut kwijt zijn. Het starttarief is bij beide aanbieders gelijk, namelijk vier cent per gesprek. Vanaf volgende week komt daar dus verandering in: dan is het starttarief bij Tele2 één cent lager. Wie helemaal van de starttarieven af wil, kan beter kiezen voor 3U Telecom, maar krijgt er dan wel weer hogere minuutprijzen voor terug.

Hoewel Bel1649 wel naar de website van Tele2 verwijst voor andere abonnementsvormen, wordt niet gezegd dat je bij Tele2 ook voor 0 cent onbeperkt kunt bellen naar alle vaste nummers in Nederland. Toch zou de vergelijking voor 1649 niet verkeerd uitpakken, aangezien er bij Tele2 een vast bedrag per maand betaald moet worden voor het "gratis bellen". Naar keuze € 3,95, € 4,95 of € 7,95, waardoor men respectievelijk 's avonds & weekends, overdag, of  24 uur onbeperkt voor 0 cent per minuut belt. Een ander verschil tussen deze beide aanbieders is het feit dat automatisch bellen door middel van Preselect niet mogelijk is bij Bel1649.

Wie dus niet steeds de viercijferige selectcode wil toetsen, moet niet voor Bel1649 kiezen, maar profiteert dan ook niet van de spotgoedkope internationale tarieven! Zo kost het bellen naar Frankrijk, Engeland en zelfs de Verenigde Staten slechts 1 cent per minuut! Het bellen naar uw neef in Amerika is dus goedkoper dan het bellen naar uw buurman via een ander telecombedrijf... Zelfs als u naar neefjes mobieltje belt in de 'States' bent u slechts het luttele bedrag van 30 cent (+ 5 cent starttarief) kwijt na een half uur bijkletsen!

Daarentegen is het bellen met uw vaste aansluiting naar een Nederlandse mobiele telefoon tot op heden niet "supervoordelig" bij 1649, het tarief ligt met 28 cent in de piekuren ver boven de tarieven van KPN, Tele2 en Pretium Telecom. Wel biedt 1649 sinds enige tijd haar klanten de mogelijkheid aan om flink te besparen op internationale gesprekskosten die mobiele operators in rekening brengen. Het is nu namelijk mogelijk om vanaf uw eigen mobiel gebruik te maken van een 1649-toegangsnummer. Door op het online aanmeldformulier uw mobiele nummer in te vullen, kunt u dus ook vanaf uw mobiel gebruikmaken van de superlage 1649-tarieven.

Gepubliceerd: dinsdag 8 maart 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie