Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bel1649 verhoogt starttarief

Leestijd: 3 minuten

De telefoondiscounter Bel1649 heeft deze week het starttarief verhoogd van 5 cent naar 8 cent per gesprek. De minuuttarieven zijn onveranderd gebleven.

Dat betekent dat men 's avonds en in het weekend voor nul cent per minuut naar vaste aansluitingen binnen Nederland kan bellen; overdag kost het bellen 1 cent per minuut en het starttarief is altijd 8 cent. Wie dus veel korte belletjes pleegt, is opeens aanmerkelijk duurder uit door deze verhoging. Urenlange telefoontjes in de avonduren en in het weekend kosten echter nooit meer dan 8 cent per gesprek.

Ook voor het bellen naar het buitenland heeft Bel1649 vaak aantrekkelijke actietarieven. Zo kost het bellen naar de Verenigde Staten slechts 2 cent per minuut en belt men naar Polen voor 5 cent. In onze tariefvergelijking vindt u de overige actielanden.

Belt u veel naar mobiele telefoons, dan kunt u 1649 beter links laten liggen, want een belletje naar een mobieltje kost 28 cent per minuut; alleen naar Tele2 mobiele bellers is het 4 cent goedkoper. Wie veel internationaal belt met een mobiel is daarentegen heel goed uit met deze discounter. Sinds enige tijd kunt u namelijk ook vanaf uw mobiel gebruikmaken van de lage 1649-tarieven voor het bellen naar het buitenland om daarmee de hoge kosten van uw mobiele aanbieder te omzeilen. U belt dan in via een lokaal inbelnummer en kiest vervolgens het internationale nummer dat u wilt bereiken. 

Wat is Bel1649 en hoe werkt het? 
Voor wie de aanbieder nog niet kent: het bellen via deze aanbieder werkt simpel. U kiest gewoon 1649 voor ieder nummer en profiteert direct van de lage tarieven. U hoort een tariefmelding voor ieder gesprek. Wel moet zich eerst aanmelden, maar dit verplicht u verder tot niets: er zijn geen abonnementskosten en wanneer u er niet mee belt, betaalt u ook niets.
Carrier PreSelectie? 
Bel1649 biedt geen preselectie, d.w.z. u moet eerst altijd 1649 intoetsen voordat u gaat bellen. U kunt 1649 tegelijk gebruiken naast andere telecomaanbieders, zoals KPN of Tele2. Heeft u een KPN BelBudget abonnement, dan kunt u geen gebruikmaken van bellen via 1649, evenmin als u belt via de kabel of via VoIP.

Of Bel1649 met de verhoogde starttarieven nog steeds de meest voordelige aanbieder voor u is, kunt u vergelijken door de Belwijzer voor vaste telefonie te raadplegen, waar de starttarieven uiteraard zijn aangepast.

Gratis bellen met 1649 of met een belbundel?
Wie niet alleen in de daluren, maar ook overdag 'gratis' wil bellen, moet eens een kijkje nemen op onze nieuwe pagina Belbundels. U vindt er een overzicht van de belbundels voor vaste telefonie. U kunt zich voor deze belbundels aanmelden als aanvulling op het KPN BelBasis-abonnement. Hiermee kunt u gedurende de aangegeven dagdelen voor een vast bedrag per maand onbeperkt gratis bellen - meestal m.u.v. het starttarief - naar vaste telefoonnummers in Nederland.

Geactualiseerd: dinsdag 19 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie