Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bel1601 verhoogt starttarieven

Telefoondiscounter Bel1601 verhoogt het starttarief voor alle gesprekken naar vaste nummers binnen Nederland. Per 11 juli aanstaande bedraagt het starttarief van Bel1601 5 cent. De gesprekstarieven wijzigen niet. De nieuwe tarieven zijn inmiddels verwerkt op Bellen.com.

Tot nu toe hanteert de aanbieder verschillende starttarieven voor het bellen binnen Nederland. Voor lokale gesprekken betaalt men nu 3,9 cent om een verbinding tot stand te brengen, terwijl het starttarief voor interlokale gesprekken 4,9 cent bedraagt. Dit wordt vanaf volgende week dus één tarief van 5 cent. Naar mobiele telefoons en internationale gesprekken blijven de starttarieven 5 cent.

Bel1601 beweert nog wel steeds 'VEEL' goedkoper te zijn dan andere telecomaanbieders en vergelijkt de gesprekstarieven naar vaste nummers ter illustratie met die van Tele2 Preselect. Voor 'het gemak' wordt de starttariefvergelijking en het bellen naar mobiele nummers buiten beschouwing gelaten. 

Op Bellen.com kunt u wél een volledige vergelijking vinden, waar zowel gemiddelde als exacte start- én minuuttarieven meegenomen worden, alsmede de abonnementskosten en lijnkosten van KPN. Ook zijn de gesprekskosten voor 5 minuten bellen op een rijtje gezet, zodat u in één oogopslag kunt zien bij wie u het goedkoopst uit bent.

In onderstaande tabel een selectie uit deze vergelijking naar vaste nummers, waarbij naast Bel1601 en Tele2 Preselect voor 'het gemak' Bel 1649 is toegevoegd. U ziet dat het gemiddelde minuuttarief bij Tele2 hoger ligt, maar het gemiddelde starttarief lager. Desalniettemin bent u bij Tele2 Preselect voor 5 minuten bellen tweemaal zoveel kwijt als bij 1601 Telecom.

Bellen naar vaste nummers
Aanbieder Lijnkosten
KPN
Starttarief
gemiddeld
 
Minuuttarief
gemiddeld
 
Gesprekskosten
bij 5 min. bellen
 
Bel1649  €18,16  5,00 cent  0,00 cent  € 0,05  Aanmelden
1601 Preselect   €18,16  5,00 cent  0,35 cent  € 0,07
Tele2 Preselect  €18,16  4,23 cent  1,99 cent  € 0,14  Aanmelden


Dat het toch nog goedkoper kan, blijkt als u naar Bel1649 kijkt. Wie via deze aanbieder belt, is goedkoper uit dan bij Bel1601. Voor de volledigheid moet opgemerkt worden dat deze TeleDiscount geen preselectie biedt. Dat betekent dat voor elk te bellen nummer 1649 ingetoetst moet worden.

Belt u echter veel naar mobiele nummers, dan is het resultaat verrassend anders! Dan blijkt zelfs KPN Belbasis veel goedkoper te zijn dan de beide discounters, terwijl Tele2 naar deze bestemmingssoort het goedkoopst is.

Gepubliceerd: dinsdag 5 juli 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie