Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bel-me-niet register en maximumtarief 0900

1 reactie

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) en de Tweede Kamer zijn het donderdag eens geworden over het aanpakken van de telefoonterreur.
 
Er komt niet alleen een wettelijk verplicht bel-me-niet-register dat mensen moet vrijwaren van ongewenste telefonische verkooppraatjes, maar ook een maximumtarief voor 0900-informatienummers die de consument nodig heeft, bijvoorbeeld om een helpdesk te raadplegen. Hoe hoog dit tarief zal worden, is niet bekend. 

Er bestaat al een bel-me-niet-register, dat is opgezet door het bedrijfsleven, maar dat werkt in praktijk niet goed doordat niet alle ondernemingen zich houden aan de fatsoensregels. Een wettelijke verplichting moet nu ook de slechtwillende bedrijven buiten spel zetten.

Nummerherkenning
CDA-Tweede Kamerlid Jos Hessels wil een stap verder gaan. Hij kondigde een voorstel aan om de bedrijven te dwingen tot nummerherkenning, zodat de consument weet over welk bedrijf hij kan klagen bij een meldpunt.

Zie ook: 
Solcon en XS4ALL met filter tegen telefoonterreur
Geen wachttijd en duur 0900-nummer bij MAIN Energie

Bron: De Telegraaf

Reacties (1)

Geplaatst door: Roland ()

Dat is een goed plan met nummerweergave AAN bellen. Bovendien zijn ze in een gesprek verplicht te melden dat je ze je kunnen schrappen, dat doen ze niet. Bij Fixs.nl kun je ook geheime nummers laten blokkeren. Alleen zijn de kosten daarheen bellen erg duur. Er is nog een provider die zgn. onderwater nummers (privé nummers) kan blokkeren.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie