Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bel-me-niet niet misbruikt voor colportage

door Jeanet Woldring

‘Het Bel-me-niet-register mag niet worden misbruikt voor colportage doeleinden’. Dat zei minister Van der Hoeven bij de aftrap van een campagne om consumenten beter te informeren over hun rechten bij verkoop aan de deur. De minister deed haar uitspraken naar aanleiding van signalen dat het register mogelijk gebruikt wordt om bij bepaalde groepen consumenten die niet meer willen worden gebeld te colporteren.

 Er zijn geen concrete aanwijzingen dat inschrijving in het Bel-me-niet register massaal wordt gebruikt om adresbestanden te maken voor verkoop aan de voordeur, schrijft zij aan de Tweede Kamer. In het register zitten ruim vier miljoen telefoonnummers. 

Een "bel-me-niet-aan"-register acht zij juridisch niet mogelijk. 'Moeten we dan bij iedereen een camera aan de deur hangen om te kijken of iemand toch stiekem is geweest om iets te verkopen? Belangrijker is dat mensen hun rechten kennen en dat onze toezichthouders de boel streng in de gaten houden en zo nodig een tik uitdelen,' aldus Van der Hoeven.

De minister heeft de toezichthouders NMa en Consumentenautoriteit verzocht extra alert te zijn op misbruik van de Colportagewet. Om een goed te beeld te hebben van de problematiek rondom werving door middel van colportage in de energiemarkt heeft zij gevraagd te onderzoeken of hier sprake is van individuele of structurele problemen. Het ministerie verwacht de (voorlopige) resultaten per 1 mei aanstaande.
 

Gepubliceerd: woensdag 24 maart 2010
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie