Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

BBned neemt Rits Tele.com over

Rits Tele. com, de eerste aanbieder van internettelefonie, is eigendom van BBned geworden. Hierdoor is BBned de enige netwerkaanbieder die service providers zowel telefonie over DSL als over IP aanbiedt. 

Voor telefonie over IP exploiteert het voormalige Rits Tele.com eigen platforms. De telefoniediensten worden 'white label' geleverd aan internet service providers, die hun klanten hiermee voorzien van 'internettoegang en telefonie op één abonnement'. De telefoniedienst bestaat, naast bellen en gebeld worden, uit online facturering, gratis onderling bellen voor de abonnees, gratis voicemail en vermelding van telefoonnummers in telefoongidsen. Nummerportering en fraudebescherming maken ook standaard onderdeel uit van de telefoniedienst.

Onder de merknaam 'Pilmo' heeft Rits tele.com ook eigen zakelijke en particuliere klanten. Pilmo gaat tevens onderdeel uitmaken van de telefonietak van BBned.

BBned wilde al langer spraak over IP aanbieden en heeft dat met deze overname gerealiseerd. Het VoIP-product van Rits Tele.com is de meest uitontwikkelde spraakdienst van dit moment," aldus directeur Hans Rietkerk. "We hebben ook overwogen zelf een VoIP-tak op te zetten, maar dan hadden we niet zo snel zoveel expertise in huis kunnen halen. Van Rits Tele.com wisten we dat ze de pionierfase inmiddels ontgroeid zijn. Nu telefonie over internetverbindingen hot is, hadden zij er oren naar op grotere schaal te opereren. De optelsom was snel gemaakt".

BBned neemt alle klanten van Rits over en ook alle medewerkers en eigenaar Ytsen Kooistra krijgt de leiding over de gehele telefonietak, als Manager Marketing & Sales van de Business Unit Voice.

Het dochterbedrijf van Telecom Italia biedt breedbanddiensten aan service providers en telecombedrijven met een dekking van ruim 85 procent van Nederland. Sinds november 2003 biedt het bedrijf 'Bellen via DSL' en met de overname van Rits tele.com in maart 2005 is het de enige netwerkaanbieder die tevens telefonie over IP levert.

Gepubliceerd: dinsdag 5 april 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie