Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Automatische smartphoneblokkade in de auto

Leestijd: 2 minuten

3VC9WOIB07.jpgSmartphones moeten automatisch worden geblokkeerd in auto’s die harder dan 30 kilometer per uur rijden. Dit wil Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Het aantal verkeersdoden steeg in 2015. Dit heeft volgens VVN voor een flink deel te maken met het gebruik van smartphones in de auto. Smartphonegebruik neemt alleen maar toe, dus het probleem ook, stelt de organisatie.

Smartphone automatisch uitschakelen

Veilig Verkeer Nederland zoekt creatieve mogelijkheden om het gedrag van mensen te veranderen. Op dit moment zien zij maar één echte oplossing. Namelijk bij snelheden boven de 30 km per uur de smartphone uit te schakelen met daarnaast een escapeknop voor de passagier of voor OV-gebruik. 

Aanpassingen wetgeving

VVN doet een beroep op kamerleden om door te gaan met wetgeving om bij elke verkochte smartphone een app toe te voegen die dit realiseert. Dit kan naar hun mening in combinatie met positieve gedragsbeïnvloedende campagnes een steun in de rug betekenen voor de weggebruiker in het bereiken van een veiliger weggedrag.

Ouders sleutelrol

Ook voeren zij gesprekken met de politie. VVN: 'Handhaven van handheld bellen in de auto blijkt welhaast onmogelijk. Overigens is het bekend dat handheld bellen en handsfree bellen even gevaarlijk is. Wanneer we het hebben over jonge fietsers hebben ouders hierin een sleutelrol. Wanneer ouders tijdens verkeersdeelname gewoon bellen en appen, nemen kinderen dit gedrag klakkeloos over. Ouders hebben invloed op hun kinderen en hebben de rol om consequent het goede voorbeeld te geven. Zonder de automobilisten aan te pakken op het gebruik van de smartphone lijkt het niet zo voor de hand te liggen om smartphone gebruik op de fiets te verbieden.'

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie