Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Apple Pay ook beschikbaar voor klanten van Rabobank

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Rabobank Apple PaySinds 5 november is betaaldienst Apple Pay ook beschikbaar voor Rabobank klanten. Rabo is de laatste van de drie grote banken die de dienst voor haar klanten beschikbaar stelt. Apple Pay is een dienst die je pinpas vervangt, waardoor je kunt betalen met je iPhone of Apple Watch. 

Apple Pay is beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke rekeningen. Net als bij ING en ABN Amro worden creditcards niet ondersteund.Apple Pay Gebruiken

Contactloos betalen met Apple Pay

Apple Pay is een betaaldienst die je pinpas kan vervangen. Om iets af te kunnen rekenen gebruik je de Wallet- app op je iPhone of Apple Watch. Dit is de digitale portemonnee van Apple. Je moet iedere betaling verifiëren met de gezichts- of vingerafdrukherkening of de draagdetectie van je Apple Watch. 

Na het verifiëren van de betaling houd je je iPhone bij de betaalautomaat, net zoals je dat met een pinpas zou doen. Vanwege de verificatie is het niet nodig om een pincode in te voeren, ook niet bij bedragen hogerdan € 25. Voor Apple Pay gelden dezelfde limieten als voor je betaalpas. Het gebruik van Apple Pay is gratis.

Contactloos betalen met je smartphone

Heb je een Android smartphone? Dan kun je door middel van een speciale app van je bank al langer contactloos betalen met je smartphone. Sommige banken vragen geld voor het gebruik van contactloos betalen via de smartphone. Bij ING, ABN Amro en ASN is het gebruik van de apps (vooralsnog) gratis

Andere betaalapps

Naast Apple Pay en de apps via je bank zijn er ook speciale betaalapps zoals Tikkie en Payconiq. Bellen.com heeft een aantal betaalapps op een rijtje gezet waarbij we uitleggen hoe ze werken en wat ze kosten: 
Welke apps zijn er om te betalen met je smartphone?

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.