Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Apple onthult iPhone 5c en 5s

door Jeanet Woldring

Na maandenlange geruchten heeft Apple op 10 september de iPhone 5C en de iPhone 5S officieel aangekondigd. De toestellen lijken op elkaar maar verschillen in kwaliteit. De 5S is een snellere en krachtigere opvolger van de iPhone 5 en de 5C een 'goedkopere' variant. De nieuwe telefoons worden vanaf 20 september verkocht in de VS, Duitsland, Frankrijk en enkele andere landen. Nederland volgt later.

iPhone 5S: vingerafdrukscanner

Het nieuwe toptoestel heeft net als de iPhone 5 een metalen behuizing met glas en houdt hetzelfde uiterlijk. Het verschil zit intern, met een aantal vernieuwingen zoals een vingerafdrukscanner, een dubbele ledflitser en een 64-bits A7-processor. Apple is daarmee de eerste fabrikant die een toestel met 64-bits processor uitbrengt. 

De vingerafdrukscanner, genaamd Touch ID, maakt het mogelijk om de telefoon te ontgrendelen. In totaal kunnen er 5 vingerafdrukken gekozen worden, zo kun je ook je familie of partner toegang geven tot je toestel. Bekijk de Touch ID video

De iPhone 5S zal beschikbaar zijn in de kleuren zilver, donkergrijs en goud vanaf 699 euro. Dat is 'slechts' 100 euro meer dan de iPhone 5C. 

De iPhone 5S heeft een spreektijd via 3G van 10 uur en een gebruiksduur van 10 uur bij het internetten via LTE. De standbytijd is 250 uur, dat is beter dan de iPhone 5. De iPhone 5S is geschikt voor alle Nederlandse en Belgische 4G-netwerken.

iPhone 5C: budgettoestel met plastic behuizing

De ‘C’ staat vermoedelijk voor ‘Color’, schrijft iPhoneclub. De iPhone 5C heeft een behuizing van polycarbonaat en zal in de kleuren wit, blauw, groen, geel en roze worden aangeboden. Eerder werd gegrapt dat de ‘C’ voor ‘Cheap’ zou staan. Het zou namelijk een goedkopere variant worden, maar met een prijs van 599 euro voor een 'los' toestel past het makkelijk binnen de duurdere klasse smartphones. Alhoewel, met een abonnement ben je aanzienlijk goedkoper uit.  Voor de echte budgetkopers blijft de 8 GB iPhone 4S verkrijgbaar.

Ander jasje
Net als de iPhone 5 heeft de 5C een 4-inch-scherm met een resolutie van 1136 bij 640 pixels en een Lightning-dockconnector. Nieuw is de ‘ingebouwde Instragram functie’ waarmee het mogelijk is om live filters over een foto te plaatsen. Door de grote overeenkomsten in de specificaties kun je de iPhone 5C eigenlijk zien als een iPhone 5 in een ander jasje. De iPhone 5c is weliswaar zwaarder dan de iPhone 5 (132 versus 112 gram) en heeft iets andere afmetingen, maar is ook iets goedkoper dan zijn voorganger. Nieuw is dat de iPhone 5C veel meer LTE-banden ondersteunt, waardoor de iPhone 5C geschikt is voor 4G-netwerken in Nederland en België.

De felle, opvallende hoesjes die Apple erbij levert zijn voorzien van een vrolijk bolletjespatroon. Het toestel is verkrijgbaar met 16GB en 32GB. Net als de iPhone 5S draait de 5C op iOS 7.

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2013
Geactualiseerd: vrijdag 17 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie