Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Apple iPhone SE vanaf 5 april verkrijgbaar

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Apple heeft een kleinere iPhone geintroduceerd. De nieuwe iPhone SE zal vanaf 5 april in Nederland verkrijgbaar zijn. De smartphone biedt het compacte design van de iPhone 5S, maar dan met nieuwere hardware. 

iPhone-SE.jpg

Verkrijgbaar vanaf 489 euro

Apple onthulde de iPhone SE al op 21 maart, en een kleine twee weken later is het toestel al in Nederland verkrijgbaar. De SE in de naam staat voor ‘special edition’. De prijs bedraagt 489 euro voor de 16 GB variant en 599 euro voor een model met 64 GB. De smartphone zal verkrijgbaar zijn in vier kleuren: zilver, goud, Rose Gold en Space Grey.  De iPhone 5S is momenteel los te koop voor 368 euro bij Belsimpel en de 6S kost bij de Mediamarkt 659 euro. Beide hebben een opslagruimte van 16 GB.

Kruising 5S en 6S

Met de nieuwe smartphone komt Apple consumenten tegemoet die op zoek zijn naar een kleinere, krachtige smartphone en die de iPhone 6S te groot vinden. De iPhone SE heeft het formaat en het design van de iPhone 5S, met een compact 4 inch scherm. De hardware aan de binnenkant is echter grotendeels gelijk aan de iPhone 6S. Zo beschikt de smartphone over dezelfde chipset als de 6S en ook de 12 megapixelcamera is terug te vinden op de SE. Ook is er een NFC-chip zodat je contactloos kan betalen met Apple Pay, al is die dienst nog niet beschikbaar in Nederland.

Enkele nieuwe features ontbreken. Zo is er geen 3D Touch ondersteuning, wordt een oudere versie van de Touch ID-vingerafdrukscanner gebruikt en zit een 1,2 megapixelcamera voorop. Volgens Apple is de SE wel 50 procent sneller dan de 5S en zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd in het ontwerp. Zo is er een betere microfoon aanwezig, steekt de camera aan de achterkant niet meer uit en kan de smartphone met meer en snellere 4G-banden overweg.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie