Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Apple en Google bieden spellen niet langer als ‘gratis’ aan

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kinderen lopen minder risico om ongewenst geld uit te geven tijdens het spelen van een online spelletje. Dit komt onder andere doordat Apple en Google dit soort games niet langer als ‘gratis’ aanbieden in hun appstores. Dit maakt ACM vandaag bekend in een nieuwsbericht.

Voordat kinderen en hun ouders een game in de appstore kopen, kunnen zij nu zien of het mogelijk is om tijdens het spelen van die app geld uit te geven. Bijvoorbeeld om extra levens, wapens of munten te kopen. Zo weten kinderen en hun ouders van te voren of zij extra kosten kunnen verwachten.

Daarnaast kunnen gebruikers nu vooraf zelf bepalen welke instellingen bij betalingen zij prettig vinden. Ze kunnen er dan bijvoorbeeld voor kiezen:
- dat ze elke keer een wachtwoord in moet voeren om iets in het spel te kunnen kopen;
- dat ze na het invoeren van een wachtwoord 15 minuten lang apps of dingen in apps kunnen kopen. Zoals extra levens;
- om aankopen in apps helemaal te blokkeren.

Hiermee hebben Apple en Google zich gehouden aan een groot deel van de afspraken die zij maakten met ACM en andere Europese toezichthouders. Wel vindt ACM dat consumenten de contactgegevens van app-bouwers, Google en Apple makkelijker moeten kunnen vinden. Zodat ze bijvoorbeeld vragen kunnen stellen of problemen over de game kunnen melden.

Bron: ConsuWijzer 

Geactualiseerd: woensdag 4 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.