Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Vergelijk en kies de beste deal

Apple boekt recordwinst met verkoop iPhones

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Apple heeft een recordwinst geboekt, mede dankzij een forse stijging van het aantal verkocht iPhones. Met een opbrengst van 18 miljard dollar (16 miljard euro) ging het ver over het bestaande record van Exxonmobil heen, die lag op 15,9 miljard dollar. Verder werd ook bekend gemaakt dat het aantal Macs steeg, maar de verkoop van iPads daalde. Benieuwd hoeveel iPhones er verkocht zijn het afgelopen kwartaal?

Stijging iPhones met 46 procent

Apple verkocht het laatste kwartaal maar liefst 74,5 miljoen iPhones. De laatste maanden van 2013 lag dit aantal op 51 miljoen, een stijging van 46 procent. In het derde kwartaal van 2014 waren het er nog 39,3 miljoen. De resultaten heeft Apple mede te danken aan de release van de nieuwste iPhone 6 en 6 Plus. Vooral in China deed Apple uitstekende zaken, de verkoop steeg daar met 70 procent.

"We willen al onze klanten hartelijk bedanken. Dankzij de ongekend hoge vraag naar Apple producten hebben we een uitstekend kwartaalresultaat behaald", aldus Tim Cook, CEO van Apple.

Stijging Macs, daling iPads

Ook de verkoop van Macs steeg het afgelopen kwartaal met 14 procent. Dit lag op 4,84 miljoen en steeg naar 5,52 miljoen Macs. Toch was het niet alleen maar succes voor Apple. De verkoop van iPads daalde. Vorig jaar lag het aantal verkochte iPads nog op 26 miljoen, dit jaar daalde het aantal naar 21,3 miljoen. Een daling van 18 procent. Het is niet alleen Apple die last heeft van de daling, de hele tabletmarkt kampt met dit probleem. Veel mensen hebben al een iPad en zijn niet geneigd om deze snel te vervangen. Daarnaast bracht Apple de iPhone 6 Plus uit. Deze phablet met een 5,5-inch scherm heeft waarschijnlijk invloed gehad op de verkopen van de iPad.

Bron afbeelding: Tweakers.net

Apple Watch in april beschikbaar

Verder maakte Cook bekend dat de Apple Watch in april geleverd zal worden. Het horloge werd in september al gepresenteerd maar was nog niet af. Het is nog onduidelijk of Nederland bij de landen zit die de Apple Watch in april geleverd krijgen.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe iPhone? Op Bellen.com vergelijk je gemakkelijk alle iPhones in de toestelwijzer.

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.