Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

ANP nieuws via IP-telefonie

Het laatste nieuws lezen via de display van de vaste telefoon.  Of dat nieuws beluisteren via het menu van diezelfde telefoon. Het zijn mogelijkheden die telefonie over internet (VOIP, Voice Over IP) biedt.

Nieuwsleverancier ANP, netwerkbouwer Vosko en ICT-dienstverlener Netbasics demonstreerden dit nieuwe snufje op de vakbeurs The ICT & Networking Event die van 20 tot en met 22 april werd gehouden in de RAI in Amsterdam. Cisco Systems levert het IP-telefoontoestel. 
 
Met deze toepassing mikken de initiatiefnemers vooral op de zakelijke markt. Bedrijven die hun telefoonverkeer over IP afwikkelen via een eigen netwerk kunnen op deze manier heel eenvoudig het laatste nieuws beschikbaar maken voor hun personeel.  Het is simpelweg een kwestie van even de berichten doorbladeren tussen het bellen door of afluisteren tijdens andere werkzaamheden. 
 
Nieuwsconsumenten hebben steeds meer behoefte aan ’news-on-demand’. Ze willen zelf bepalen waar, wanneer en op welke manier het nieuws tot zich nemen. Bovendien willen ze ook alleen het nieuws waarin zij geïnteresseerd zijn. De IP-technologie biedt de mogelijkheid om via een volledig gepersonaliseerd profiel (dat gekoppeld is aan een uniek IP-nummer) hun eigen nieuwsselectie te ontvangen en die op maat gemaakte selectie via het telefoonscherm tevoorschijn te toveren. 
 
De drukke zakenman die tussen het bellen door alleen maar wil weten wat zijn aandelen doen of zijn voetbalclub heeft gescoord en of er nog ander wereldschokkend nieuws is, wordt zo op z’n wenken bediend.
 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie