Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Anoniem flirten via je mobiel met olllo

1 reactie

KPN lanceert vandaag een nieuwe mobiele datingdienst, genaamd olllo. Olllo is locaal flirten via de mobiele telefoon waarbij de geografische positie van het mobieltje in het gsm-netwerk wordt gebruikt om mensen met elkaar op basis van de opgegeven profielen te matchen. Populair gezegd: olllo is flirten met je mobiel. Met wie je wilt, waar je wilt en wanneer je wilt. Op basis van een door jou aangemaakt profiel matcht olllo jou met andere deelnemers bij jou in de buurt.

Het contact verloopt per sms en is in eerste instantie anoniem. Gebruikers kunnen zelf bepalen wanneer zij hun anonimiteit willen opgeven door hun 06-nummer te geven, een afspraak te maken of een foto door te mailen.

Wat kost olllo?
Op zaterdag 29 september wordt de dienst aangezet. Iedereen die zich voor die tijd heeft aangemeld via de website van olllo kan tot en met 14 oktober gratis gebruik maken van de eerste locatiedienst die mensen onderling met elkaar in contact brengt.  Daarna betaal je € 1,50 voor het aanzetten van de dienst gedurende 8 uur en 55 ct per verzonden sms’jes via olllo, exclusief het gebruik van de mobiele telefoon. De kosten voor het aanzetten van de dienst worden alleen in rekening gebracht als er daadwerkelijk matches worden ontvangen.  Het ontvangen van sms’jes via olllo is gratis. Je hebt voor olllo geen bankrekening of creditcard nodig, want je betaalt via je mobiele telefoon.

Voor wie bestemd?
Het moet een laagdrempelig alternatief bieden voor de bestaande datingsites en richt zich vooral op jongeren tussen de achttien en vijfentwintig jaar.

Bij de introductie van Olllo zijn de locatiegegevens vooralsnog alleen automatisch beschikbaar voor klanten die Hi, Telfort of KPN als provider hebben. Mobiele bellers met een andere provider moeten hun locatie handmatig doorgeven.  Om locatiediensten voor iedereen automatisch toegankelijk te maken zullen ook andere mobiele providers de LBS (location based service) techniek in hun netwerk moeten implementeren.

Blokkeren
Vervelende gebruikers en stalkers zijn te blokkeren door een sms-bericht naar de dienst te versturen. Zo moet Olllo geen erotische dienst worden als gebruikers dat niet willen, aldus KPN. Aangeraden wordt om een vriend of kennis op de hoogte te stellen van je 'date'. Ook wordt geadviseerd altijd in een openbare gelegenheid af te spreken.

Reacties (1)

Geplaatst door: hella ()

Beste mensen

iemand belt me anoniem naar gsm en scheld mij uit

hoe kan ik zijn / haar nummer pakken?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie