Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Alice komt met internet only abonnement

8 reacties

Alice biedt nu ook de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor enkel razendsnel en onbeperkt internet tegen het vaste bedrag van 19,90 euro per maand. Met Alice Easy komt de jongste internet service provider van Nederland tegemoet aan de wens van jonge consumenten om een internet only abonnement af te sluiten.

Jongeren minder behoefte aan internet + bellen abonnementen
Consumenten, met name in de doelgroep 18-35 jaar, maken steeds meer gebruik van een mobiele telefoon in plaats van een vaste lijn en hebben daardoor minder behoefte aan gecombineerde internet en bellen abonnementen. Daarom biedt de jongste internet service provider van Nederland nu Alice Easy aan, het internet only abonnement tegen een vast bedrag van €19,90 per maand zonder afsluitkosten. Naast internet met de hoge snelheid tot 20 Mbit/s, biedt Alice met Alice Easy een mailopslag van 10 Gigabyte. Zonder vast contract met kleine lettertjes en langlopende verplichtingen. Met dit aanbod is Alice de goedkoopste internet only aanbieder van Nederland.

Alice Easy 
Het internet only abonnement speelt in op het toenemend gebruik van internet voor multimedia toepassingen. Met de hoge snelheid tot 20Mbit/s en de mailopslag van 10 Gigabyte is het makkelijk om films en muziek te downloaden, te bekijken en te beluisteren. Hierdoor is Alice Easy met name interessant voor gebruikers die kritisch zijn op aspecten als snelheid en geheugencapaciteit in combinatie met een lage prijs. "Sinds de lancering in augustus 2007 heeft Alice met haar duidelijke en klantgerichte aanbod al ruim 25.000 klanten voor zich weten te winnen. Wij hopen met Alice Easy nog meer consumenten te overtuigen van de meerwaarde van Alice," aldus Wilfried Gradus, Marketing & Sales Manager.  
 
Het Alice Easy aanbod

  • Onbeperkt en supersnel internet met een snelheid tot 20 Mbit/s
  • (afhankelijk van de beschikbaarheid op uw huisadres)
  • Een doe-het-zelfpakket met een gratis modem in bruikleen (verzendkosten € 9,90)
  • Een betrouwbare verbinding: Alice gebruikt het netwerk van zakelijke internet service provider BBned
  • Geen aansluitkosten
  • Om Alice Easy te kunnen activeren, heeft u een telefoonlijn nodig. Heeft u deze niet, dan biedt Alice deze service aan voor het eenmalige bedrag van € 69,-
  • Een emailaccount met 1 e-mailadres van 10 gigabyte
  • Bereikbaarheid van uw e-mailaccount via webmail
  • Geen vast contract. U bepaalt dus elke maand zelf of u bij Alice wilt blijven of niet

TOP 5 (20MB)
Op Internetten.nl staat Alice Easy op de tweede plaats in de TOP 5 met een snelheid van/tot 20 MB. De ranglijst wordt aangevoerd door Abel Telecom. Max 20Mb kost het eerste jaar 14.95 per maand; daarna 19.95 euro. Op de derde plaats staat Orange ADSL Extra voor dezelfde prijs, gevolgd door Telfort internet, eveneens voor 19.95 euro per maand. Concepts ICT 22Mbps ADSL 2+ is hekkensluiter in dit rijtje voor 24,50 per maand, waarbij de eerste 4 maanden gratis zijn.

Top 5 zonder KPN-abonnement
Wie geen KPN-abonnement voor de vaste lijn heeft, is bij Telfort internet het voordeligst uit. Alice staat dan op de vijfde plek. Op nummer 2 staat Tele2 Compleet (2-jarig contract) en op nummer 3 en 4 staan Orange ADSL Extra en ADSL Extra & Telefonie

Reacties (8)

Geplaatst door: Smartguy ()

@Roland: en bij de kabel krijg je er verplicht een televisiesignaal bij a minimaal 15 euro p/m

Geplaatst door: Roland ()

Het wordt pas interessant dat er voor 10 euro only internet wordt aangeboden. Voor 2 tientjes vind ik dat niet bepaald concurrent. Welke provider je ook neemt je provider moet de "non sharing line" of in normaal Nederland 10 euro afdragen aan de KPN. De koperen draden zijn altijd nog van onze ex monopolist. Zoals u ziet komt de 10 euro bijna aan het bedrag van het Bel Budget abonnement. Die betaald dan in wezen Alice voor je alleen je krijgt er geen "kies toon" voor terug. Anders gezegd u krijgt géén vaste lijn er bij. KPN is de derde lachende. Welke provider u ook neemt het gaat altijd via de KPN. Tenzij u via de kabel gaat zitten werken.

Geplaatst door: Roland ()

Leuk initiatief... Echter je betaald 20 euro per maand. Wanneer je een bel budget van KPN neemt voor 10,95 euro per maand + een goedkope adsl abonnement voor 9,95 euro per maand zit je op het zelfde bedrag. En mensen die jouw willen bereiken hoeven dan niet naar een dure 06 nummer te bellen. Met een bel budget bel je wel duurder maar dat kun je voorkomen (omzeilen) door 08001919 (naar mobiel slechts 9 cent per minuut!!) vooraf het nummer te kiezen. Via een 0900 kun je het bel te goed opwaarderen. Wat je ook kan doen is een geografische VOIP nummer te nemen. En via internet bellen. Budgetphone.nl bijvoorbeeld. Daar kost een geografisch nummer 10 euro per jaar.

Geplaatst door: Bas ()

meer dan 300.000 nieuwe klanten hebben aangesloten. Alice en Telfort hebben gezamelijk hiervan 27 procent voor hun rekening genomen. Een duidelijk teken dat de Nederlander serieus geinteresseerd is in dit soort aanbiedingen. Het is te verwachten dat er meer Nederlanders bereid zijn over te stappen naar een van deze twee aanbieders als men niet aan een contract vastzat van hun huidige provider en indien het overstappen eenvoudiger zou zijn.

Telfort en Alice zijn gelijk begonnen, en als we nu kijken naar het aantal breedbandklanten heeft Telfort deze eerste race gewonnen, met bijna anderhalf maal zoveel klanten. Waarom? Beide merken hebben de afgelopen periode massaal de Nederlandse consument bestookt met TV commercials en hebben er miljoenen aan gespendeerd. De totale marketing spending ontloopt elkaar niet zo, alhoewel het erop lijkt alsof Alice, nog meer dan Telfort zich heeft gericht op TV commercials en minder heeft gedaan met print, radio en outdoor.

Een oorzaak van het verschil in aantal klanten kan liggen in het feit dat Telfort beschikt over een enorm aantal mobiele klanten, die op een eenvoudige en goedkope manier benaderd kunnen worden om over te stappen naar Telfort Breedband. Een andere oorzaak kan zijn dat Telfort in zijn promoties gefocussed heeft op 20 Mbps breedband only voor 19,95 euro, terwijl Alice zijn aandacht heeft gericht op het dual play pakket 20 Mbps en gratis bellen naar vaste telefoonnummer voor 29,90 euro. In de primaire uitingen van de promoties is dit een verschil van 9,95 euro. Als extra optie bood Telfort ook bellen naar vaste nummers aan voor 9,95 euro, dus het dual play pakket van Telfort heeft dezelfde prijs.

Afgelopen week heeft Alice een nieuwe breedband-only product in de markt gezet: Alice Easy voor 19,95 euro. Volgens Alice komt het bedrijf hiermee tegemoet aan de wens van jonge consumenten om een internet-only abonnement af te sluiten. Als je kijkt naar het veschil in klanten van Telfort en Alice en het verschil in promotie, lijkt het erop alsof Alice veel eerder met dit product op de markt had moeten komenGeplaatst door: Bas ()

Ik las net een leuk artikel over de strijd tussen Alice en http://www.telfort.nl/

Dit artikel had de leuke titel: Breedbandpromotie Telfort succesvoller dan Alice

Na de zomer van 2007 zijn zowel Alice als Telfort begonnen met het aanbieden van breedbandinternet. Alice is begonnen in augustus, Telfort in oktober. Eenvoud is bij de merken het credo. Zowel Telfort als Alice bieden 20 Mbps downloadsnelheid met de mogelijkheid gratis te bellen naar vaste telefoonnummers voor een maandbedrag van 29,90 euro. Het lijkt erop alsof Nederland zat te wachten op deze simpele en duidelijke breedbandproposities.

Alice rapporteerde na zes weken dat het 5000 klanten had aangesloten en eind november is de 10.000ste klant verwelkomt. Het aantal Alice-klanten aan het einde van 2007 schat Telecompaper op 15.000. Met een gelijke ontwikkeling in aantal klanten in het eerste kwartaal, is het te verwachten dat Alice doorgegroeid is naar +/- 30.000 klanten. Begin tweede kwartaal maakte Telfort bekend dat het bedrijf inmiddels de grens van 50.000 breedbandabonnees is gepasseerd.

Het aantal klanten dat in de afgelopen zes maanden voor een van deze twee aanbieders heeft gekozen ligt daarmee rond de 80.000. In de gehele breedbandmarkt zijn er in het vierde kwartaal ongeveer 160.000 nieuwe gebruikers bijgekomen. In de veronderstelling dat de groei in het eerste kwartaal van dit jaar niet afwijkt van de voorgaande kwartalen, zal de totale markt in de afgelopen periode van zes maanden niet mee

Geplaatst door: German ()

Ik zie steeds de reclame van BEN verschijnen. Echt irritant. Te lui zijn om je te scheren is sowieso geen pre. Begon met voetballers die eerder de JIJ vorm bedachten. Om toch maar vooral te camoufleren dat hun zakken zo goed gevuld zijn met veel penningen.

Geplaatst door: German ()

Volgens de snelheidstest niet meer dan 6 mb.

Geplaatst door: benjamin ()

Hoe gemakkelijk is het overstappen als je al een alice comfort abonnement hebt? heeft er al iemand ervaring mee?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie