Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Algeheel spamverbod en 'Bel-me-niet-register'

door Jeanet Woldring 2 reacties

Er komt een algeheel spamverbod in Nederland en er komt een wettelijk bel-me-niet-register. Van al deze maatregelen in de telecomsector profiteren consumenten en bedrijven. Dat zei staatssecretaris Heemskerk dinsdag 11 november bij de behandeling van een wijziging van de Telecomwet in de Eerste Kamer.

Algeheel spamverbod in Nederland
Het wetsvoorstel dat dinsdag werd aangenomen door de Eerste Kamer wijzigt de bestaande Telecomwet op een aantal punten. Zo wordt het binnenkort verboden om spam naar bedrijven te sturen. Spam aan personen was al verboden in Nederland. Door het nieuwe verbod ontstaat een algeheel spamverbod in ons land. Hiermee moet de schade die spam veroorzaakt bij internet service providers en andere bedrijven afnemen. OPTA kan bedrijven die toch doorgaan met het versturen van spam boetes opleggen.

'Bel-me-niet-register'
Daarnaast regelt de nieuwe wet het zogenoemde 'bel-me-niet-register'. Dit register moet een einde maken aan de grote ergernis bij consumenten over ongevraagde telefoontjes van telemarketeers. Iedereen kan zich straks bij dit nieuwe register afmelden voor dit soort telefoontjes. Ook kun je je straks bij een telefoontje van een telemarketeer in een klap afmelden voor telemarketing in het algemeen. Bedrijven die het register straks niet raadplegen kunnen worden aangepakt door de Opta. Mensen die telefoontjes van bijvoorbeeld goede doelen willen blijven ontvangen kunnen dat straks aangeven.

Opzeggen
De nieuwe wet regelt ook dat consumenten hun telecomabonnementen (bijvoorbeeld voor internet of voor mobiele of vaste telefonie) straks makkelijker kunnen opzeggen na afloop van de eerste contractperiode. Door deze maatregel wordt overstappen naar een andere .aanbieder eenvoudiger voor de consument.

De maatregelen treden naar verwachting per 1 juli 2009 in werking.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: tonnard ()

🙂

Geplaatst door: tonnard ()

🙂

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie