Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Aldi Talk nu ook in ons land

door Jeanet Woldring 14 reacties

De Duitse supermarktketen Aldi is nu ook in Nederland gestart als Mobile Virtual Network Operator (MVNO). Het bedrijf lanceert de telefoniedienst onder de naam ‘Aldi Talk’.

De prepaid dienst is alleen te koop in Aldi-winkels en biedt gesprekken voor 6 eurocent per minuut met andere Aldi Talk-klanten. Gesprekken naar andere Nederlandse nummers kosten 16 eurocent en het verzenden van een sms binnen Nederland kost 6 eurocent.

Ook in Duitsland en België
Aldi Talk maakt gebruik van het KPN-netwerk. De lancering in Nederland volgt na eerdere lanceringen van Aldi Talk in Duitsland en België via E-Plus en Base (KPN dochters). De komst in Nederland heeft lang op zich laten wachten. Toen Aldi Talk in 2007 in België begon, werd al verwacht dat de Nederlandse lancering niet lang zou uitblijven.

Niet de goedkoopste
Aldi Talk is niet de goedkoopste prepaidaanbieder wat minuuttarief aangaat. Met 16 cent per minuut zijn er vijf aanbieders met lagere tarieven: Simyo (10 cent), Lebara (12 cent), Lowcall, Tele2 Champion en Hema Mobiel (14 cent). Toch zal uit de  Tariefvergelijking prepaid blijken, dat Aldi Talk in de TOP 5 komt!  De reden is dat Bellen.com niet alleen naar de minuutprijs kijkt, maar pas na een uitgebreide berekening de ranglijst samenstelt.

Wel in TOP 5 Prepaid 
De Top 5 Prepaid wordt berekend aan de hand van de gemiddelde kosten van de eerste minuut. Aldi Talk kent geen starttarief, maar  brengt de eerste minuut altijd volledig in rekening, ongeacht de werkelijke duur. Hiermee komt Aldi Talk  vlak achter Lowcall en net voor Simyo in de TOP 5 Prepaid. 
Bij deze vergelijking moet aangetekend worden dat de gebruiker alleen een goede afweging kan maken op basis van zijn eigen belgedrag en dan nog is het vrij lastig om precies te berekenen wanneer welke prepaidaanbieder het goedkoopst is. Niet alleen de wijze van afrekenen, ook de houdbaarheid van het beltegoed speelt een rol.

Zie ook: Belwijzer Mobiel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (14)

Geplaatst door: tom ()

Mischien worden de prepaid internet tarieven pas echt interessant als ze gaan lijken op de volgende spaanse aanbieding van Carrefour:Bono 1 GbPaga 19 €, 30 días naturales desde que lo contratas.Una vez pasados los 30 días tienes que volver a contratarlo. Si no lo haces pasas automáticamente a la tarifa diaria

De 3Gb aanbieding kost € 29 voor de zelfde periode.

Geplaatst door: kiras ()

Ik heb een alditalk kaart gekocht in duitsland, om het ook daar te gebruiken.Ik zag dat er in NL ook alditalk kaarten verkrijgbaar zijn, weet er iemand van jullie of er met alditalk van NL en Alditalk van duitsland gebeld kan worden. en wat zijn de kosten dan.. ook zo goedkoop?

Opmerking van de redactie op 17-11-2010
U kunt uiteraard `naar elkaar` bellen. Er is echter geen speciale kortingsregeling. U betaalt é 1,41 voor bellen naar Duitsland met een starttarief van é 0,07. Echt goedkoop is dat niet.
Geplaatst door: henk knoop ()

Heeft iemand ervaring met het gebruik van Aldi Talk (Medionmobile) mobiel internetten met behulp van een simlockvrije dongel op je laptop. Vraag me af of dat ook mogelijk is.

Heb voor mobiel internetten op de laptop in Duitsland reeds een simlockvrije dongel van Aldi Talk aangeschaft en deze werkte daar probleemloos, met natuurlijk een tevens aldaar gekocht sim-kaartje.

Geplaatst door: marcel ()

Aldi rekent geen 26 cent per minuur! Onzin! tarief is gedaald naar 13 ct of zelfs 4 ct, voor als je belt naar een andere aldi gebruiker

Geplaatst door: guitarman ()

Aldi rekent 16 ct p.m en geen start tarief?
Vergeet het maar, Aldi rekent maar liefst 26 ct per minuut.
Hou je beltegoed en je uitgaande oproepen maar eens goed in de gaten.
Waarschijnlijk is het nog meer want bij mijn uitgaande oproepen zit ook nog de tijd dat ik gebeld heb met de klantenservice nr. 1244 voor het opvragen van mijn beltegoed en dat nr. is gratis.
Zoals de meeste providers is Medion dus onbetrouwbaar, en dan zeg ik het nog netjes!!

Geplaatst door: Jan Teepe ()

Hallo

Wanneer kunnen we de mobiel internet aanbieding, a la Duitsland, verwachten van Aldi? Als Aldi dat gaat doen, dan knallen ze de mobiele internetmarkt in Nederland echt open. Zit op dit moment in Italie en daar heeft TIM/Alice de registers open getrokken. Voor 10 Euro 100 uur mobiel internetten en het werkt geweldig, zelfs op Sardinie. In ons landje is het dan nog maar behelpen.

met vriendelijke groet
Jan Teepe

Geplaatst door: fred ()

Die 0 die er in staat is het cijfer 0 ff ter verduidelijking.

Gr Fred

Geplaatst door: fred ()

Als je voor het begin van de tekst van de sms *0# zet krijg je een sms terug die niks kost dat hij afgelevert is.
Dat werkt bij het kpn netwerk alleen. Het kan zijn dat het niet werkt ook al gebruik je kpn netwerk. Bij Lebara bv werkt het niet. Gewoon ff proberen dan weet je het. Het is 100% gratis.

Gr Fred

Geplaatst door: Peter ()

Wij hebben sinds ong. 1 maand ook 3 medion sim kaartjes aangeschaft, en we zijn erg tevreden.
Eerst haden we Lebara, maar die zijn ondertussen behoorlijk duurder geworden, Aldi rekent geen starttarief, bij Lebara wel, nl. steeds 19 ct.
Wat bij Aldi talk wel lastig is, is dat je naar het versturen van sms, geen afleveringsrapporten ontvangt, hopelijk verandert dat snel.

Geplaatst door: Dinki ()

Heeft niemand ervaring met sms-en vanuit het buitenland? Wij hebben vanuit Turkije en Tunesie gesmst en binnen de kortste keren was het tegoed op. Klopte echt niet met de tarieven die vermeld worden voor sms-en vanuit het buitenland.

Geplaatst door: Jac ()

Ik ben al sinds een paar maanden klant bij Medion Mobile / Aldi Talk in Duitsland, ik ben er erg tevreden over. Super bereik en ontvangst, super goedkoop en super eenvoudig. In Duitsland betaal ik dan ook slechts 3 ct per minuut of per SMS naar andere Aldi nummers en 13 ct per minuut naar vaste lijnen en/of andere aanbieders van mobiele telefonie.

Ik baal er dan ook van dat ik 2 of 3 weken geleden een nieuw abonnement heb afgesloten, als ik had geweten dat Aldi Talk ook naar Nederland zou komen, dan was ik meteen PrePaid klant geworden!! Het loont zich niet meer om een abonnement te nemen met die tarieven van Aldi..

Geplaatst door: Louis ()

Ik ben zeer benieuwd wat de LIDL hier straks tegenover gaat stellen.
Als het lijkt op de Duitse LIDL simcard (www.fonic.de) zou het wel eens interessant kunnen gaan worden. Vooralsnog lijkt mij 16 ct per minuut nou niet direct significant prijsconcurrerend te noemen. Prettig is wel dat er geen starttarief gehanteerd wordt.

Geplaatst door: erik ()

een heleboel mensen zitten te schelden op kpn dat er een slechte service is
maar wie geeft de service van aldi talk dan ? ook kpn toch of heb ik dat mis want dat doet aldi of medion toch echt zelf niet . en omdat aldi dit laat lopen bij deze arrogante kpn zal ik nooit geen prepaid van aldi nemen

Geplaatst door: Talkie ()

Lijkt niet onaardig. Ben benieuwd hoelang ze het volhouden in ons overvol landje. Zag overigens net op hun site dat buitenlandtarieven per minuut worden afgerekend. En dat is tegen de regels van de Europese Commissie... De kosten voor roaming worden per minuut afgerekend (60/60). Is ook bekend of ze mobiel internet aanbieden? Schijnen ze in Duitsland wel te doen voor 15 euries per maand of 1,99 per dag.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie