Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Aldi Talk nu ook in ons land

door Jeanet Woldring

De Duitse supermarktketen Aldi is nu ook in Nederland gestart als Mobile Virtual Network Operator (MVNO). Het bedrijf lanceert de telefoniedienst onder de naam ‘Aldi Talk’.

De prepaid dienst is alleen te koop in Aldi-winkels en biedt gesprekken voor 6 eurocent per minuut met andere Aldi Talk-klanten. Gesprekken naar andere Nederlandse nummers kosten 16 eurocent en het verzenden van een sms binnen Nederland kost 6 eurocent.

Ook in Duitsland en België
Aldi Talk maakt gebruik van het KPN-netwerk. De lancering in Nederland volgt na eerdere lanceringen van Aldi Talk in Duitsland en België via E-Plus en Base (KPN dochters). De komst in Nederland heeft lang op zich laten wachten. Toen Aldi Talk in 2007 in België begon, werd al verwacht dat de Nederlandse lancering niet lang zou uitblijven.

Niet de goedkoopste
Aldi Talk is niet de goedkoopste prepaidaanbieder wat minuuttarief aangaat. Met 16 cent per minuut zijn er vijf aanbieders met lagere tarieven: Simyo (10 cent), Lebara (12 cent), Lowcall, Tele2 Champion en Hema Mobiel (14 cent). Toch zal uit de  Tariefvergelijking prepaid blijken, dat Aldi Talk in de TOP 5 komt!  De reden is dat Bellen.com niet alleen naar de minuutprijs kijkt, maar pas na een uitgebreide berekening de ranglijst samenstelt.

Wel in TOP 5 Prepaid 
De Top 5 Prepaid wordt berekend aan de hand van de gemiddelde kosten van de eerste minuut. Aldi Talk kent geen starttarief, maar  brengt de eerste minuut altijd volledig in rekening, ongeacht de werkelijke duur. Hiermee komt Aldi Talk  vlak achter Lowcall en net voor Simyo in de TOP 5 Prepaid. 
Bij deze vergelijking moet aangetekend worden dat de gebruiker alleen een goede afweging kan maken op basis van zijn eigen belgedrag en dan nog is het vrij lastig om precies te berekenen wanneer welke prepaidaanbieder het goedkoopst is. Niet alleen de wijze van afrekenen, ook de houdbaarheid van het beltegoed speelt een rol.

Zie ook: Belwijzer Mobiel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie