Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Aldi Talk compenseert klanten voor fout roamingkosten

door Anniek Kruijer 1 reactie

aldi-talk-buitenland.jpgBijna 6000 prepaid klanten van Aldi Talk hebben volgens de Consumentenbond de afgelopen tijd te veel betaald voor het gebruik van hun mobiele telefoon in het buitenland. De Bond trok aan de bel. De gedupeerde klanten ontvangen van de provider een compensatie. 

De kosten voor internetten en bellen in de EU zijn de afgelopen jaren verlaagd. Sinds 30 april is de nieuwe Europese regelgeving van kracht op het gebied van roamingtarieven. De Bond ontdekte dat Aldi Talk haar tarieven na 30 april niet in lijn heeft gebracht met de nieuwe regelgeving. Een oplettende klant plaatste een klacht op Klachtenkompas. De consument ontving wel coulance, maar de tarieven werden niet aangepast. 

Compensatie

De Bond kreeg een verklaring van KPN (de achterliggende technische partij). Inmiddels zijn de tarieven op de site aangepast en is de aanbieder bezig alle gedupeerden te achterhalen en te compenseren. 

Reactie Aldi Talk

Op de website van Aldi talk staat het volgende: “We betreuren het dat onze klanten in de periode van 30 april tot en met 5 juli 2016 teveel hebben betaald voor roamingkosten. Daarom zijn we dan ook tevreden met de oplossing die MEDIONmobile als provider biedt om alle betrokken klanten te compenseren. Als klanten Aldi Talk hebben gebruikt en vermoeden dat ze teveel roamingkosten hebben betaald, maar hierover geen contact met MEDIONmobile hebben gehad, kunnen ze gratis contact opnemen met telefoonnummer 0800-6334660.”

Onderzoek toezichthouder ACM

Volgens Telecompaper is toezichthouder ACM zelf nog een onderzoek gestart naar aanleiding van de publicatie van de Consumentenbond. De ACM heeft onder andere als taak toezicht te houden op de roamingregels. Het foutje zou nog een staartje kunnen krijgen.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Marina Thomas ()

Ik heb daar gebeld en ben in België geland. Oplichters! Die telefonnummer werkt niet!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie