Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Aldi met E-Plus in mobiele telefonie

Supermarktketen Aldi begint in ruim 4000 winkels in Duitsland met de verkoop van diensten op het gebied van mobiele telefonie. KPN dochter E-Plus zal netwerk capaciteit en call center diensten leveren aan MEDION AG voor het nieuwe mobiele aanbod 'ALDI TALK mit MEDIONmobile'.

Het starterpakket kost 20 euro en bestaat uit een prepaid simkaartje plus 10 euro beltegoed. ALDI TALK klanten bellen en sms-en onderling voor 5 cent per minuut en 5 cent per tekstbericht. Het bellen en sms-en naar aansluitingen op het vaste net of naar klanten van andere mobiele operators kost 15 cent per belminuut of bericht. Opwaarderen kan in elk ALDI filiaal in Duitsland.

Daarmee wordt Aldi Talk ook een concurrent voor Simyo, het prijsvechtersmerk dat KPN eerder dit jaar op de Duitse, de Belgische en de Nederlandse markt heeft geïntroduceerd. Met Simyo betalen Duitsers 16 cent per belminuut en 11 cent per sms. Simyo-ers in België zijn duurder uit, althans voor het bellen naar mobiel: 19 cent en sms-en 10 cent.  Toch zijn Simyo's tarieven de laagste van België. Het verschil is het meest uitgesproken voor het bellen naar vaste lijnen (5 cent per minuut). In de landen waar Simyo aangeboden wordt zijn Nederlanders het beste uit: bellen voor 15 cent en sms-en voor 8 cent.

Voor de Nederlandse markt hebben de drie partijen vooralsnog geen plannen.

Gepubliceerd: woensdag 7 december 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie