Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Alcatel lanceert eerste 4G-toestel

door Jeanet Woldring

Alcatel brengt vijf nieuwe Android toestellen op  de Nederlandse markt. Nu de uitrol van het 4G-netwerk volop bezig is in ons land, presenteert de Franse fabrikant bij de lancering van haar nieuwe smartphones ook haar eerste 4G-toestel.

Alcatel One Touch Idol S
De Idol S is het eerste toestel dat geschikt is voor het nieuwe 4G netwerk. Het is een licht en opvallend dun toestel, zoals we gewend zijn van de  Idol-serie. Het scherm beschikt over  4,7-inch met een resolutie van 1280x720 pixels. Aan de achterkant zit een 8-megapixel camera en de frontcam heeft een resolutie van 1,3-megapixels. De dualcore-processor heeft een snelheid van 1,2 GHz en er is 1 GB aan werkgeheugen in het toestel geplaatst. De Idol S is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood en roze. wordt in december geïntroduceerd en is beschikbaar in combinatie met een T-Mobile of MTV abonnement.

Idol Mini
De Idol Mini is de kleine broer binnen de familie. Het toestel heeft een 4,3-inch scherm en een 5-megapixel camera. Het toestel draait op een onbekende 1,2 GHz dualcore-processor. Met de camera aan de voorkant kan gefilmd worden en op de achterkant is een 5-megapixel camera geplaatst. Het toestel is te koop voor een adviesprijs van 160 euro en verkrijgbaar in de kleuren grijs, roze, blauw en zwart.

Idol X
De Idol X is, volgens Alcatel, een toestel voor degene met smaak. Met een behuizing van 6,9 mm, stoot de IDOL X de S en MINI van de troon. Verder heeft het een 5-inch scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. De camera is van deze vijf nieuwe exemplaren het best met  op de achterzijde een resolutie van 13-megapixels en op de voorkant 2-megapixel. De adviesprijs is 319 euro.

POP C3 EN POP C5
Deze twee smartphones waren al eerder aangekondigd op de IFA beurs in Berlijn, maar nu dus ook verkrijgbaar in Nederland. De goedkoopste en meest eenvoudige optie van de vijf is de POP C3. Dit dual sim toestel beschikt over een 3,2-inch display met een 3,2-megapixel camera en is simlockvrij te koop voor 90 euro. De Vodafone prepaid single versie is 2 tientjes goedkoper. 

De POP C5 is een stapje hoger dan de POP C3. Het is een grote uitvoering met een 4,5-inch display met een 5-megapixel camera. Gebruikers kunnen de toestellen verder ‘aankleden’ met een kleurrijke, beschermende cover. De C5 is simlockvrij te koop voor 110 euro en als KPN prepaidpakket voor 90 euro.

Zowel de Idol S, Idol Mini en de POP-toestellen zijn verkrijgbaar in Nederland. De Idol X laat nog even op zich wachten, en verschijnt in januari op de Nederlandse markt.

Alcatel One Touch kopen?
op Bellen helpen we je met het vinden van de laagste prijzen voor de Alcatel One Touch Idol modellen. Zo is de Alcatel One Touch Idol Pop C3 op dit moment bijvoorbeeld al gratis verkrijgbaar in combinatie met een Tele2 SmartMix abonnement van 20 euro. Je krijgt dan 100 belminuten/sms en 200 MB aan data.

Gepubliceerd: maandag 9 december 2013
Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie