Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Alcatel introduceert nieuwe smartphones, tablets en watches

door Jeanet Woldring

Telefoonfabrikant Alcatel showde op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe reeks betaalbare smartphones, tablets en smartwatches. Naast de PIXI 3-serie met kleurige smartphones en tablets is er een ‘omkeerbare’ IDOL 3 smartphone te zien. Verder introduceert Alcatel de One Touch Watch-lijn, die in januari al bekroond is met een iF Design Award. Nieuwsgierig? Lees verder voor de specificaties.  

IDOL 3 ‘omkeerbaar’
Er zijn twee smartphone varianten van de IDOL 3-reeks: een versie met een HD-scherm van 4,7-inch en één met een FHD-scherm van 5,5-inch. De toestellen zijn speciaal omdat ze omkeerbaar zijn. De gebruiksinterface is zo ontworpen dat het scherm kantelt op het moment dat je het toestel op z’n kop houdt. Beide kanten hebben een luidspreker en microfoon, waardoor het niet uitmaakt hoe je het toestel vast hebt op het moment dat je een gesprek wilt beantwoorden. De IDOL 3-serie heeft aan de achterzijde een 13-megapixel camera. Aan de voorzijde zitten luidsprekers van het audiomerk JBL, die worden aangesterkt met Clari-Fi-technologie. Hierdoor geven de telefoons een goede luisterervaring. Beide varianten zijn beschikbaar voor 4G en vanaf eind mei verkrijgbaar. De IDOL 3 (5,5) ligt voor 299 euro in de winkels en de IDOL 3 (4,7) voor 229 euro.

PIXI 3-smartphone voor multimedia gebruik
De PIXI-3 beschikt over een 5,5-inch scherm en is zeer geschikt voor multimedia gebruik. Het biedt 3G+ of 4G-verbindingsmogelijkheden en een krachtige quad-core processor. De batterij heeft een capaciteit van 2910 mAh. De PIXI 3 4G is voorzien van een downloadbooster, wat betekent dat je grote bestanden razendsnel downloadt via LTE en wifi tegelijkertijd. Foto’s schiet je met de back-camera in 8-megapixel en aan de voorzijde 2-megapixel. De PIXI-3 verschijnt in de kleuren oranje, rood, roze, geel, groen, zilver, blauw, wit en zwart. Of en wanneer de PIXI-3 smartphones naar Nederland komen is nog onbekend.

Kleurrijke PIXI-tablets
Naast de PIXI-3 smartphone zijn er ook twee PIXI 3-tablets getoond. De tablet met een 7-inch scherm biedt een 4G, 3G of wifi-verbinding. De 8-inch tablet is alleen geschikt voor een 3G-verbinding. Snel en zonder vertraging internetten, games en downloaden kan dankzij de ingebouwde Qualcomm Snapdragon 210-processor met quad-core CPU. Het koppelen van meerdere accounts voor meerdere gebruikers is mogelijk. Zo deel je de tablet veilig met je familie. De 7-inch variant biedt ook de mogelijkheid om te bellen. Net als de andere PIXI-toestellen kan ook hier gekozen worden uit zeven kleuren. Ook van de tablets is niet bekend of ze in Nederland verschijnen en voor welke adviesprijs.

One Touch watch-lijn
Met de Watch probeert Alcatel een product op de markt te brengen dat eruit ziet en voelt als een 'normaal' horloge, maar veel opties biedt. Hiervoor heeft het horloge een iF Design Award ontvangen. De One Touch Watch is verkrijgbaar in vier verschillende varianten; donkere en lichte uitvoeringen met materialen als kunststof, chroom en roestvast staal. Het is hierdoor geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het apparaat kan gebruikt worden met Android 4.3 of hoger en ook iOS 7 of nieuwere versies. Het scherm beschikt over 1,22-inch. Alcatel heeft diverse sensoren ingebouwd, waaronder een gyroscoop en een hartslagmeter. Het apparaat beschikt over NFC en Bluetooth. Verder is het -tot een bepaald punt- bestendig tegen water en stof. Door de 210 mAh-accu zou het horloge twee tot vijf dagen meekunnen. Vanaf eind april ligt het in de winkels voor 129 euro.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie