Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

AH Mobiel stort zich ook in sms-strijd

Albert Heijn gaat mee in de sms-prijsoorlog. AH Mobiel -met ruim 120.000 klanten- heeft het tarief voor het versturen van sms-berichten met bijna 60% verlaagd. 

De supermarktketen, die AH Mobiel eind 2002 introduceerde, beweert hiermee het goedkoopste sms-tarief in de markt aan te bieden. De prijs voor het versturen van een sms-bericht is vanaf vandaag verlaagd naar 10 cent per bericht.

Doordat AH Mobiel gratis beltegoed geeft, wordt het verzenden van sms-berichten echter goedkoper. Klanten die de gele opwaardeerkaarten (via Telfortnetwerk) ter waarde van 30, 20 of 10 euro kopen, krijgen respectievelijk 10, 5 en 1 euro gratis beltegoed. Het sms-tarief wordt dan feitelijk 7.5, 8 of 9 eurocent. Bij het gebruik van de paarse AH Mobiel opwaardeerkaarten (via KPN netwerk) ter waarde van 20 euro, ontvangen klanten 2 euro gratis beltegoed. Het versturen van een sms-bericht kost hier feitelijk 9 eurocent.

KPN had -zoals gemeld- de primeur met het verlagen van de Hi PrePay sms-tarieven naar 9 cent per bericht. Nauwelijks een week later volgde qick, een nieuwe aanbieder via het Telfort netwerk, die sms'jes aanbiedt voor 8 cent. Telfort reageerde erop door de prepaid sms tarieven eveneens te verlagen naar 8 cent en in de zomermaanden  zelfs naar 4 cent. Goed voorbeeld doet goed volgen, moet qick gedacht hebben en volgde het voorbeeld van de zomeractie.  Vodafone verlaagde de tarieven voor prepaidklanten tenslotte naar 9 cent per bericht.

KPN had -zoals gemeld- eveneens de primeur met het verlagen van de sms-prijzen voor Hi-abonnees. Hierdoor profiteren niet alleen prepaidklanten van de sms-tarievenoorlog, maar ook de zogeheten postpaidklanten. Tot dusver heeft geen enkele andere aanbieder dit goede voorbeeld gevolgd...

Voor de prijzenslag  waren de sms-tarieven in Nederland met gemiddeld meer dan 20 cent zo'n beetje het hoogst in Europa.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie