Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

AH Mobiel onderzoekt belgedrag

De supermarkt is de meest favoriete plaats om prepaid te bellen. Ruim de helft van de prepaid bellers geeft dit aan. Daarnaast wordt door 47% van de ondervraagden andere winkels genoemd en 36% van de Nederlanders belt op de fiets. Bijna driekwart van de gesprekken in de supermarkt gaat over het boodschappen doen, waarvan in bijna de helft van de gesprekken wordt gevraagd wat er meegenomen moet worden. 76% van de prepaid bellers stoort zich niet aan mobiel telefoneren in de supermarkt. Als meest storende plaatsen worden spontaan de horeca (24%), het openbaar vervoer (21%) en de bioscoop (21%) genoemd.

Dit blijkt uit een onderzoek naar het Nederlands belgedrag  van prepaidbellers van TNS Nipo in opdracht van Albert Heijn. Om hoeveel ondervraagden het gaat, wordt niet vermeld.

Op de vraag welke mobiele diensten zij zouden willen ontvangen gaf bijna 20% van de prepaidbellers aan geïnteresseerd te zijn in het krijgen van actuele aanbiedingen via de mobiele telefoon. Dit is opvallend meer dan de interesse in diensten als file-informatie (10%), informatie over het openbaar vervoer (10%) of het weer (9%). Met name vrouwen vinden het krijgen van aanbiedingen via de mobiele telefoon aantrekkelijk.

Prepaidbellers zijn over het algemeen loyaal aan hun aanbieder: bijna 60% heeft al twee jaar of langer dezelfde aansluiting. Hoewel bij veel mobiele dienstverleners nauwelijks een derde van de gebruikers een andere aanbieder heeft gehad, is ruim driekwart van de AH Mobiel-bellers overgestapt van een andere aanbieder naar AH Mobiel. De supermarktketen speelt hier op in door klanten de komende twee weken gratis de mogelijkheid te geven een overstap naar AH Mobiel te maken. Daarnaast krijgen zij een gratis AH Mobiel SIM-kaart met € 5 beltegoed kosteloos thuis gestuurd.

Als belangrijkste reden voor prepaid bellen noemen jongeren de  kostenbeheersing. Ouderen geven met name het beperkt gebruik van de mobiele telefoon aan. AH Mobiel-bellers onderscheiden zich door hun  mate van telefoongebruik. Ruim 27% van de klanten belt vier keer per week of vaker. Het gemiddelde voor prepaid bellers is 20%. Opvallend noemt de grootgrutter het daarentegen dat AH Mobiel bellers hetzelfde besteden als het  landelijk gemiddelde voor prepaidbellers.

De prijs-kwaliteitverhouding speelt een belangrijke rol bij de keuze voor AH Mobiel. Ruim een derde van de AH Mobiel-bellers die AH Mobiel zouden aanbevelen bij vrienden geven als belangrijkste reden de goede prijs-kwaliteitverhouding. Bij de meeste andere aanbieders wordt dit gemiddeld drie keer minder door de
ondervraagden genoemd. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is voor meer prepaidbellers belangrijker (84%) dan lage gesprekskosten (78%).
   
Albert Heijn telt naar eigen zeggen ruim 130.000 klanten die gebruik maken van de  dienst AH Mobiel.   Als een van de oorzaken van de snelle groei  wordt het weggeven van het het meeste gratis beltegoed  genoemd. Afhankelijk van de waarde van de opwaardeerkaart, kan het  gratis beltegoed oplopen tot 10 euro per kaart. Men moet dan wel een opwaardeerkaart van €30 kopen. Daardoor kunnen klanten vanaf 7,5 cent bellen en sms’en. AH Mobiel werd eind 2002 geïntroduceerd.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie