Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

'Afronden van belminuten mag niet'

door Jeanet Woldring

Telecombedrijven mogen niet de belminuten naar boven afronden. Dat heeft eurocommissaris Neelie Kroes zaterdag gezegd in TV programma Kassa.

Volgens Neelie Kroes staat de Europese wetgeving boven de Nederlandse wetgeving. En daarom mogen telecomproviders niet naar boven afronden. Of afronden van belminuten überhaupt niet mag, zoals de titel insinueert, is de vraag.

Sinds enige tijd ronden de meeste telecomproviders in Nederland de belminuten af naar boven. Kassa is daarom in september met een petitie begonnen om protest aan te tekenen. Inmiddels is KPN de klanten die het gevoel hebben dat zij niet geïnformeerd zijn over het afronden van telefoongesprekken op hele minuten tegemoet gekomen. Zij worden op verzoek teruggezet naar hun oude abonnement.
 

Gepubliceerd: zondag 7 november 2010
Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie