Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

ACM trekt 2 telefoonnummers Telinfo in om misbruik

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

informatiediensten.jpgDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 2 telefoonnummers van doorschakeldienst Telinfo ingetrokken vanwege misbruik. De toezichthouder startte een onderzoek naar aanleiding van klachten. Gedupeerde consumenten krijgen hun geld automatisch terug. 

10 minuten in de wacht

Volgens de toezichthouder liet Telinfo bellers standaard bijna 10 minuten in de wacht staan, terwijl de gesprekskosten per minuut werden afgerekend. Vaak werd daarna de verbinding verbroken, soms werd wel doorverbonden.

In totaal gaat het om enkele duizenden telefoontjes. Wij van Bellen.com vinden het onbegrijpelijk dat er nog gebruik gemaakt wordt van zo'n dienst, terwijl alle telefoonnummers op Google te vinden zijn. Let daarbij echter wel goed op de zoekresultaten. Soms staan malafide bedrijven bovenaan en rekenen extra geld om alleen maar door te schakelen naar het juiste nummer... 

Terugbetalen gebeurt automatisch

Mensen die tussen 7 september en 3 oktober 2018 gebeld hebben naar nummers van Telinfo, krijgen hun telefoonkosten terug van hun telecomaanbieder. Hiervoor hoeven zij zelf niets te doen.

Hoewel de telecombedrijven zelf niet schuldig zijn aan het misbruik, bepaalt de wet dat zij verantwoordelijk zijn voor het terugbetalen van de onterecht geïnde bedragen aan de consument. "Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat een exploitant ze niet onnodig lang aan de lijn houdt en dat daadwerkelijk een dienst wordt aangeboden", aldus ACM-bestuurslid Henk Don. 

Misbruik melden

Wil je misbruik van doorschakelnummers melden? Dat kan bij ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM.

Bel jij nog wel eens naar nummerinformatiediensten? Lees hier waar je zoal op moet letten. 

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.