Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM trekt 2 telefoonnummers Telinfo in om misbruik

door Jeanet Woldring

informatiediensten.jpgDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 2 telefoonnummers van doorschakeldienst Telinfo ingetrokken vanwege misbruik. De toezichthouder startte een onderzoek naar aanleiding van klachten. Gedupeerde consumenten krijgen hun geld automatisch terug. 

10 minuten in de wacht

Volgens de toezichthouder liet Telinfo bellers standaard bijna 10 minuten in de wacht staan, terwijl de gesprekskosten per minuut werden afgerekend. Vaak werd daarna de verbinding verbroken, soms werd wel doorverbonden.

In totaal gaat het om enkele duizenden telefoontjes. Wij van Bellen.com vinden het onbegrijpelijk dat er nog gebruik gemaakt wordt van zo'n dienst, terwijl alle telefoonnummers op Google te vinden zijn. Let daarbij echter wel goed op de zoekresultaten. Soms staan malafide bedrijven bovenaan en rekenen extra geld om alleen maar door te schakelen naar het juiste nummer... 

Terugbetalen gebeurt automatisch

Mensen die tussen 7 september en 3 oktober 2018 gebeld hebben naar nummers van Telinfo, krijgen hun telefoonkosten terug van hun telecomaanbieder. Hiervoor hoeven zij zelf niets te doen.

Hoewel de telecombedrijven zelf niet schuldig zijn aan het misbruik, bepaalt de wet dat zij verantwoordelijk zijn voor het terugbetalen van de onterecht geïnde bedragen aan de consument. "Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat een exploitant ze niet onnodig lang aan de lijn houdt en dat daadwerkelijk een dienst wordt aangeboden", aldus ACM-bestuurslid Henk Don. 

Misbruik melden

Wil je misbruik van doorschakelnummers melden? Dat kan bij ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM.

Bel jij nog wel eens naar nummerinformatiediensten? Lees hier waar je zoal op moet letten. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie