Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

ACM: mobiele dataverbruik meer dan verdubbeld

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

We verbruiken met z’n allen meer data dan ooit tevoren. Het gemiddelde dataverbruik van de smartphonegebruiker bedroeg 2 GB per maand in de eerste helft van 2018. Een jaar eerder was dat nog maar de helft, namelijk 1 GB. Dat schrijft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in de laatste editie van de Telecommonitor. Bellen.com constateerde onlangs dat we al 3GB per maand verstoken.

bewust-offline.PNG

Telecommonitor

Ieder half jaar publiceert de toezichthouder een nieuwe editie van het rapport. Ditmaal gaat het over de eerste helft van 2018. De ACM is wil de jaarcijfers over 2018 eind maart publiceren.

Belwijzer en RekeningScan: 3 GB

Dat mobiel dataverbruik toeneemt, heeft Bellen.com ook al geconstateerd. Wij schreven dat smartphonegebruikers in het laatste kwartaal van 2018 al 3GB per maand verstookten. Dat baseerden we op informatie uit onze RekeningScan en op het verbruik dat onze bezoekers invoeren in de Belwijzer.  

De macht van de smartphone

We zijn dus verknocht aan onze smartphone. Een appje versturen, retweeten of video streamen: we kijken voortdurend naar het schermpje op onze telefoon. Volgens recent onderzoek van de SIDN bedraagt onze browser- en apptijd op smartphones al 61 uur per maand.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.