Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM: mobiele dataverbruik meer dan verdubbeld

door Jeanet Woldring

We verbruiken met z’n allen meer data dan ooit tevoren. Het gemiddelde dataverbruik van de smartphonegebruiker bedroeg 2 GB per maand in de eerste helft van 2018. Een jaar eerder was dat nog maar de helft, namelijk 1 GB. Dat schrijft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in de laatste editie van de Telecommonitor. Bellen.com constateerde onlangs dat we al 3GB per maand verstoken.

bewust-offline.PNG

Telecommonitor

Ieder half jaar publiceert de toezichthouder een nieuwe editie van het rapport. Ditmaal gaat het over de eerste helft van 2018. De ACM is wil de jaarcijfers over 2018 eind maart publiceren.

Belwijzer en RekeningScan: 3 GB

Dat mobiel dataverbruik toeneemt, heeft Bellen.com ook al geconstateerd. Wij schreven dat smartphonegebruikers in het laatste kwartaal van 2018 al 3GB per maand verstookten. Dat baseerden we op informatie uit onze RekeningScan en op het verbruik dat onze bezoekers invoeren in de Belwijzer.  

De macht van de smartphone

We zijn dus verknocht aan onze smartphone. Een appje versturen, retweeten of video streamen: we kijken voortdurend naar het schermpje op onze telefoon. Volgens recent onderzoek van de SIDN bedraagt onze browser- en apptijd op smartphones al 61 uur per maand.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie