Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM: mobiele abonnementen lastig te vergelijken

door Els Werkman

Het is nog steeds moeilijk om mobiele abonnementen met elkaar te vergelijken op websites van telecomaanbieders. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder roept telecomaanbieders op om de informatie beter vergelijkbaar te maken voor consumenten. Gelukkig kun je makkelijk en onafhankelijk abonnementen vergelijken op Bellen.com, al meer dan 20 jaar.

Logo ACMOnderzoek telecommarkt

De ACM laat jaarlijks onderzoeken hoe consumenten zich gedragen op de telecommarkt. Belangrijke conclusie voor dit jaar? Het is voor consumenten nog steeds lastig om informatie over mobiele abonnementen van verschillende aanbieders te vergelijken. Niet alle providers vermelden de gewenste informatie op een eenvoudige en duidelijke manier. De toezichthouder roept telecomaanbieders op hier wat aan te doen. Gelukkig kun je op Bellen.com al meer dan twintig jaar mobiele abonnementen van alle providers met elkaar vergelijken. Wij halen alle addertjes onder het gras vandaan, vinden haken en ogen en ruimen ze op. 

Bellen.com: onafhankelijke vergelijker

vergelijk-sim-only.PNGHet team achter Bellen.com is altijd actief op zoek naar onduidelijkheden. En verwerkt ze in de vergelijkingen. Zodat jij dat niet zelf hoeft te doen. Alle manco’s op de websites van de telecompartijen hebben wij (uiteraard) duidelijk verwerkt in onze vergelijking. Denk dan aan zaken als inzicht bieden in het eigen verbruik en de snelheid van het netwerk. Dat laatste tonen we per pakket. Door je gewenste bundel en minuten in te vullen in de Belwijzer, zie je welk abonnement het beste bij je past. 

Inzicht in het eigen bel- en internetverbruik is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom hebben wij de tool ‘Help mij schatten’. Met behulp van een aantal vragen berekenen wij exact wat je per maand nodig hebt, zodat je een 'abonnement op maat' afsluit en geen cent teveel betaalt. De prijs is nog altijd de meest genoemde reden om te kiezen voor een bepaald abonnement. En het is zonde als je voor een verkeerde databundel kiest. Als je juist meer gebruikt dan je bundel kunnen de kosten flink oplopen. Door onze tool te gebruiken, kies je de juiste bundel: niet te groot en niet te klein.

Onafhankelijk alle providers vergelijken

Bellen.com is niet verbonden aan telecompartijen. Daarom kunnen wij objectief en onafhankelijk producten en diensten vergelijken. Sterker nog, Bellen.com is de eerste en oudste nog werkende telecomvergelijker van Nederland. En altijd actueel en accuraat.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie