Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

door Marit Veldkamp

Vodafone-logo.jpgT-Mobile mag de vaste telecomtak van Vodafone overnemen. Dit laat de Autoriteit Consument & Markt weten op haar website. Hierdoor ligt de weg open voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

Weg open voor fusie Ziggo en Vodafone Nederland

De vaste telecomtak staat bekend onder de naam Vodafone Thuis en bevat vaste telefonie, tv en internet. Het afstoten van Vodafone Thuis was een harde eis van de Europese Commissie voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland. Daarvoor is dus een koper gevonden in T-Mobile en lijkt niks de fusie tussen Ziggo en Vodafone nog in de weg te staan.

Rol ACM

ACM onderzocht wat de invloed was van deze overname, waaruit bleek dat dit het geen slechte invloed heeft op de Nederlandse markt. Wel wordt verwacht dat het telecomlandschap hierdoor zal veranderen. Henk Don van ACM denkt dat T-Mobile een sterke speler zal worden op gebied van telecom, omdat ze nu ook bundels van vaste en mobiele diensten kunnen aanbieden. Hiermee kan het bedrijf de concurrentie aangaan met sterke spelers als KPN en Ziggo-Vodafone. 'Klanten profiteren hiervan dankzij nieuwe diensten en scherpe prijzen.'

Nieuwe analyse

De autoriteit maakt een nieuwe marktanalyse van de telecommarkt. Op grond van het huidige marktanalysebesluit is de toegang tot het netwerk van KPN voor de periode 2016 – 2018 gereguleerd. De nieuwe marktanalyse kan leiden tot nieuwe regels voor een blijvend gezonde concurrerende telecommarkt.

Marit Veldkamp

Accountmanager
Marit Veldkamp
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie