Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

ACM: 4G maakt tv van smartphone en tablet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het totale dataverbruik op smartphones en tablets is in het tweede kwartaal van 2015 explosief toegenomen tot ruim 27,5 miljard MB. Dat blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De stijging van het dataverbruik komt vooral doordat snel internet met 4G het mogelijk maakt om ook filmpjes en tv-series via de telefoon en tablet te kijken. Naar verwachting blijft de groei doorzetten.

Totale dataverbruik op smartphones en tablets blijft toenemen

Het totale dataverbruik is in het tweede kwartaal van 2015 ten opzichte van het voorafgaande kwartaal met bijna een derde toegenomen, van 21 miljard MB naar ruim 27,5 miljard MB. Dit dataverbruik staat gelijk aan het downloaden van tientallen miljoenen films. Bestuurslid Henk Don: “Meer dan de helft van het datavolume wordt inmiddels verbruikt via een 4G-verbinding. Via 4G kunnen gebruikers van smartphones en tablets een maximale snelheid tot 225 Mbit per seconde halen. Met die snelheid kun je overal en altijd goed tv kijken en filmpjes downloaden.” Eind eerste kwartaal 2016 zullen alle providers hun 4G-netwerk hebben uitgerold; 4G is dan via alle netwerken in 99% van Nederland beschikbaar.

Ook voor ‘gratis apps’ betaalt de consument

Met het gebruik van de mobiele telefoon neemt ook het gebruik van allerlei apps toe. Afgelopen week startte ACM de campagne ‘Elke app heeft een prijs’ om gebruikers bewust te maken van de prijs van gratis apps. Vaak staan consumenten er niet bij stil dat zij voor gratis apps ‘betalen’ in de vorm van het vrijgeven van hun foto’s of adresboek.

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.