Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Abel Telecom failliet

door Jeanet Woldring 13 reacties

De Friese provider Abel Telecom is op de fles. Het faillissement, dat dinsdag werd uitgesproken door de rechtbank in Leeuwarden, komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Al sinds de start van Abel Telecom in 2006 regende het klachten over de dienstverlening. Ook op het forum van Internetten.nl en Bellen.com steekt het aantal 'Ervaringen Abel Telecom' er met kop en schouders bovenuit. 

Het bedrijf kampte met twee miljoen euro aan schulden, schrijft het regionale dagblad Leeuwarder Courant. De dienstverlening van Abel Telecom wordt voortgezet en is volledig beschikbaar, luidt het laatste nieuws op de website van het bedrijf. Momenteel wordt door de curator gesproken met een aantal geïnteresseerde partijen die Abel Telecom willen overnemen.

Het bericht vervolgt: 'Voor klanten is het op dit moment niet handig om op te zeggen en hun borg terug te vragen. Omdat Abel in faillissement verkeert, is de kans zeer klein dat borg terugbetaald kan worden. Daarnaast is bij het merendeel van de overeenkomsten met klanten ook afsluitkosten van toepassing en volgt een slotfactuur in geval klanten nog binnen hun minimale contractduur opzeggen.

De curator heeft zich tot doel gesteld een overname te realiseren op basis van ongewijzigde voorwaarden voor de klanten. Dit betekent dat borg voorwaarden e.d. ook worden overgenomen door de nieuwe dienstverlener. Zodra hier nieuws over is, worden de klanten geïnformeerd en wordt dit vermeld op deze internet pagina.'

Zie Wisselen van breedbandprovider als u de overname niet wilt afwachten en tegen het advies in wilt overstappen. Wie  een vordering op Abel heeft, kan zich schriftelijk melden bij de curator Mr. J.M. van Rongen te Heerenveen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (13)

Geplaatst door: Monica ()

Ik had ze al ingebreke gesteld en een vordering ingediend voor ze failliet gingen, maar ik heb ook nog Arie`s raad opgevolgd en daarnaast nog wegens faillissement de boel dubbelop laten eindigen. Tegenwoordig ben ik een concurrent vorderaar, zoals de curator van Abel dat noemt. Met andere woorden: naar mijn vordering kan ik fluiten want er zijn nog vele wachtenden voor mij.
Maar ik ben eraf en ik spuug op Abel.

Geplaatst door: Harry ()

Ook wij hebben gedurende 15 maanden een abonnement, weinig problemen gehad met Abel. Ok, de telefoon lag er wel eens uit, maar het internet werkte altijd en superrrsnel. Na een paar maanden abonnee, ging het modem kapot. Drie dagen later, met een weekend er tussen, een nieuw modem. Vind ik prima service. O ja, ik vergeet bijna te melden dat het nummerporterings formulier niet bij Abel was binnengekomen, waardoor we een maand later pas ons KPN abonnement konden opzeggen. Dat was wel een tegenvaller. Hebben ze het nou echt niet ontvangen of is TNT weer slordig geweest.......?

Geplaatst door: jonw ()

**** the abel. ik heb al 2 maanden geen internet en telefonie.

Geplaatst door: Rutger ()

ik heb een soortgelijke ervaring met Abel Telecom zoals Henk hierboven heeft beschreven. Oktober 2007 internet aangevraagd voor een vriendin van mijn moeder. Nu, een jaar later, nog steeds geen internet! We zijn overigens al 8 maanden bezig om de boel op te zeggen. Aangetekende brieven, tientallen e-mails en telefoongesprekken hebben niet geholpen.

Mijn ervaring is, dat wanneer er geen lastige obstakels zijn, abel telecom de dienst goed kan leveren. Zodra ze van de standaard situatie af moeten wijken lijken ze niet competent genoeg te zijn en bezwijken ze op ALLE vlakken. Medewerkers kunnen je niet helpen en gooien zo de haak erop om dat "zogenaamd" de dienst er op zit. Aangetekende brieven worden wel ontvangen en getekend, maar nooit beantwoord. E-mails worden per ommegaande teruggestuurd of gewoon niet beantwoord.

Belachelijk bedrijf... terecht dat ze failliet zijn gegaan (met deze service en kwaliteit).

Ik hoop voor de mensen die wel een goede verbinding met ABEL telecom hebben dat ze zonder al te veel problemen worden overgedragen naar de nieuwe aanbieder(s).

Geplaatst door: Herbert ()

Al een klein jaar klant van Abel. Ik heb niets dan lof over deze jongens (en meisjes). Foutje of niet: ik heb TWEE telefoonkanalen (onder een en hetzelfde nummer). Ze zijn een keer een dag uit de lucht geweest. Kwam vanzelf weer goed.
In het begin werden telefoongesprekken onderbroken door inkomende gesprekken. Dat was lastig ivm. familie-omstandigheden. Een pissig mailtje gestuurd....... en binnen een kwartier werd ik gebeld!!! Ooit een provider gehoord/gezien/gelezen die dat doet? Binnen een kwartier was de zaak opgelost. Voor mij kunnen die mannen niet meer kapot! Jammer dat het zo moest aflopen..........

Geplaatst door: Tjeerd ()

Ik begrijp niet waar al deze klagers het over hebben, vanaf Februari 2007 abonnee bij Abel.
Bij de aanvraag hun goed uitgelegd dat ik vanwege mijn werk geen dag zonder internet kan.
De overgangsdatum vanaf een andere provider goed vast gelegd en zie, alles was in twee uurtjes geregeld.
In de afgelopen anderhalf jaar twee keer uitval geweest van een uurtje.
Voor mij een prima provider geweest en zie er nog niet naar uit wat ik weer ga krijgen want wie levert 8mb/1mb snelheid voor dat geld.
Jammer.

Geplaatst door: Henk ()

Het blijft oppassen met de oplichters, ook al zijn ze op de fles. Juist nu gaan ze proberen je te plukken. Verhaal in een notendop
- 2 jaar geleden Abel aangevraagd. Nooit geleverd door wanprestatie Abel
- Heel 2006 en 2007 bezig geweest de boel op te zeggen. Abel dreigt, ik houd mn poot stijf omdat ik in mn recht sta.
- Eind 2007: Abel zegt overeenkomst op en schrapt ALLE openstaande posten en bieden hun excuses aan voor het ongemak.
Eind goed al goed?

September 2008: bijna 10 maanden niets gehoord...1 week na dat Abel op de fles gegaan is een brief met een eindafrekening van een paar honderd euro die ze binnen 10 dagen willen incasseren. Ja, zo kan ik ook proberen mn schulden in te lossen. Ze gaan het weer proberen via een nieuw banknummer : 650360206. Heb je ooit last gehad met Abel en denk je van ze af te zijn, blokkeer uit voorzorg toch maar dat banknummer voordat ze het weer gaan proberen. Ik reageer niet meer op ze: ik heb zwart op wit dat ze de overeenkomst hebben beeindigd, de opstaande posten hebben kwijtgescholden en daarmee is het voor mij klaar.

Geplaatst door: Edwin ()

Ik heb zeker geluk gehad, want ik ben per saldo best tevreden met de dienstverlening van Abel. Alleen die helpdesk die nooit opneemt, dat was zwaar klote.

Geplaatst door: Jan_ehv ()

Na veel problemen met telefonie van Abel heb ik met behulp van mijn rechtsbijstandsverzekering, Abel een kortgeding aangedaan. Abel werd een dwangsom opgelegd van 500 euro per dag als mijn telefoon niet binnen 2 dagen werkte. Na twee dagen werkte hij, maar na een half jaar begonnen de problemen opnieuw en Abel gaf 5 weken niet thuis.
De deurwaarder heeft in augustus beslag gelegd op de bankrekening van Abel voor 17.500 euro plus zijn kosten. Helaas stond er maar 634 euro op hun rekening. Na aftrek van kosten is er 170 euro naar mij onderweg en ligt er inmiddels een vordering van 17.330 euro bij de curator. Er liggen nog wel 2 miljoen aan andere claims, ik denk dus niet veel meer te beuren.

Geplaatst door: Edwin ()

Vandaag vind ik een brief op de deurmat van InterNLnet en dat de dienstverlening aan hen is overgedragen. Laat ik nu juist vanmiddag nog aan collegae lopen te vertellen wat voor toestanden ik wel niet heb meegemaakt met AbelTelecom. Inderdaad allereerst die helpdesk á 50 euroct/min. SCHANDALIG! Het heeft me handen vol geld gekost! Op een gegeven moment ben ik het vaste nummer van hen maar gaan bellen (wat alleen bedoeld was voor nieuwe klanten). Dit heeft voor mij inderdaad een half jaartje prima gewerkt: ik hing een half uur in de wacht, hoorde hetzelfde deuntje als iemand die voor 50 eurct/min. in de wacht stond, maar uiteindelijk werd ik doorverbonden! Verderop in het jaar hoorde ik de andere kant echter zeggen: "Sorry, maar vanaf deze lijn kan ik u niet doorverbinden naar de helpdesk...U moet het andere nummer bellen"(!)
Dan nog de gemaakte kosten bij KPN als gevolg van het uitblijven van de nummerportering, waardoor ik mijn KPN-abonnement niet kon opzeggen: 110 euro!
Tenslotte rechtsbijstand ingeschakeld, maar die kregen ondanks hun dreigende brieven en het strooien met artikelen geen voet aan de grond bij AbelTelecom. De enige oplossing bleek er een zaak van maken bij de geschillencommissie (met mogelijk besluit helemaal niets vergoed te krijgen) óf te schikken. Uiteindelijk maar voor het laatste gekozen en toch nog 250 euro terug gezien van al m`n gemaakte kosten, zij het via mijn rechtsbijstandsverzekering en niet via AbelTelecom!
Was er een storing of werkte je telefoon of internet niet? Je hing weer 3 kwartier in de wacht voor een antwoord waar je meestal niets aan had. Neen, ik ben blij dat dit verhaal is afgesloten! En zeker voor alle mensen die momenteel nog in afwachting waren van hun nieuwe abonnement of hun nummerportering! Wees blij dat je met dit bedrijfje niet verder hoeft! Ik wacht eerst nog maar even af. Ben wel benieuwd of ik die 60 of 65 euro nog steeds zal moeten betalen bij opzegging van mijn huidige abonnement, want zelfs dat hadden ze vastgelegd in mijn contractsvoorwaarden, zo ben ik tot de ontdekking gekomen na afsluiting. Ben je 2 of 3 jaar klant en zou je eens wat anders willen: moet je nog afrekenen met ze ook, met een opzegbonus! Neen, gerechtigheid vindt zijn weg wel, al duurt het soms wat lang...

Geplaatst door: Arie ()

Laat je niets wijs maken en zeg meteen je abonnement bij Abel op. Kijk naar de algemene voorwaarden, artikel 17.2;"In geval van (voorlopige) surseance van betaling, faillissement, stillegging of liquidatie van het bedrijf van een Partij, heeft de andere Partij het recht de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onverminderd haar overige rechten en zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn."Die borg krijg je toch niet terug (wel claimen natuurlijk) en mooie gelegenheid een goeie provider uit te zoeken!

Geplaatst door: geert ()

is gewoon een klote bedrijf heb al sinds een week geen telefoon meer en ze vereken me te helpen nadat ik ongeveer voor 150 euro had verbeld zeiden ze tegen me je moet bij de bij tiscali zijn dat is je netwerk aan bieder en die is overgenomen door telfort weer aan het bellen en niks dus een grote ...... zooi daar

Geplaatst door: Abeltje Fabeltje ()

Wat een boefjes...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie