Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Aantal UMTS-antennes bijna verdubbeld

Leestijd: 2 minuten

De hoeveelheid UMTS-antennes is in één jaar tijd bijna verdubbeld.  Dat blijkt uit gegevens van het Antennebureau, het overheidsloket voor informatie, voorlichting en advies over antennes.

Aan het einde van het tweede kwartaal van 2006 zijn er 4447 UMTS-antennes in het Antenneregister geregistreerd. Dat is een bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.

Eén van de vergunningvoorwaarden voor UMTS is dat de operators voor 1 januari 2007 dekking met UMTS moeten bieden in alle steden met meer dan 25.000 inwoners, inclusief de hoofd infrastructuur tussen die steden.

UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) -ook wel 3G genoemd- is de opvolger van het GSM-netwerk en biedt een grotere verbindingssnelheid. De groei van UMTS betekent echter niet dat het GSM-netwerk in omvang stilstaat. Doordat het aantal gebruikers van GSM in Nederland nog steeds verder toeneemt is ook de hoeveelheid GSM-antennes in Nederland licht gestegen. Ten opzichte van vorig jaar zijn er 734 GSM-antennes in Nederland bijgekomen. In totaal telt Nederland nu 20.821 antennes voor mobiele telefonie en meer dan 16 miljoen aansluitingen.

Het Antenneregister geeft een overzicht van de antenne-installaties voor mobiele telefonie en omroep. Iedereen kan in het Antenneregister, door middel van het invoeren van een postcode, zoeken welke antennes er in een bepaald gebied staan opgesteld. Elk kwartaal worden de gegevens in het Antenneregister bijgewerkt.

Geactualiseerd: vrijdag 21 juli 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie