Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Aan- en afsluitkosten bij providers

2 reacties

Internetproviders rekenen doorgaans aansluitkosten wanneer u een contract afsluit voor een ADSL of kabel abonnement. Deze kosten vindt u op onze vergelijkingssites Internetten.nl, Totaalwijzer.nl en Breedbandgekte.nl in de detailinformatie onder het kopje 'eenmalige kosten'

Maar wat moeten we nu precies verstaan onder deze kosten? En wie rekent wat? De termen aan- en afsluitkosten kunnen voor behoorlijk veel verwarring zorgen, omdat ze verschillend worden geïnterpreteerd. Zo betekent 'afsluitkosten' bij hypotheken iets heel anders dan bij internetabonnementen! Kortom, hoogste tijd voor een uiteenzetting. Internetten.nl deed een onderzoekje bij de grote providers en keek bij wie en waar mogelijk addertjes onder het gras schuilen.

Wat verstaat Internetten.nl onder eenmalige kosten?
Onder 'Eenmalige kosten' verstaat Internetten.nl niet alleen entree- aansluit- administratie- en verzendkosten, maar ook afsluitkosten die sommige providers berekenen. Deze min of meer verborgen extra kosten worden meegenomen in het jaarbedrag van onze TOP 5 internetabonnementen én Internet+Bellen. Uiteraard niet alleen bij de vijf goedkoopsten, maar ook bij de overigen van de ranglijst.

Wanneer u kiest voor een Internet+Bellen abonnement, en u wilt uw huidige telefoonnummer behouden, dan kunnen providers daar eenmalige kosten  voor berekenen. Ook deze zogeheten porteringskosten (ca. tien euro) worden in het jaarbedrag meegenomen. U vindt deze kosten gespecificeerd bij: 'Eenmalige kosten voor nummer porteren'.

Aansluitkosten = entreekosten
Onder aansluitkosten worden kosten verstaan die providers rekenen om u aan te sluiten op het gewenste abonnement. In de begintijd van ADSL werd meestal de term 'entreekosten' gebruikt. Aangezien providers steeds meer stunten met 'gratis aansluitkosten', ziet u in onze TOP 5 en verdere ranglijst vaak € 0,- staan onder 'eenmalige kosten'. Nog niet zo lang geleden stond hier een standaardbedrag van € 74,95.

Afsluitkosten = opzegkosten= ontkoppelingskosten
Onder afsluitkosten worden kosten verstaan die providers rekenen wanneer u na het contractstermijn uw abonnement opzegt. Slechts enkele providers berekenen deze kosten, eigenlijk voornamelijk degenen die breedband aanbieden via netwerkleverancier BBned. De hoogte van die afsluitkosten varieert. Zo rekent  Abel Telecom € 30,  QuickNet € 39,   Concepts ICT € 74,95 en   Fiberworld en DIS Telecom € 77,35. Solcon, die in het verleden ook afsluitkosten berekende, is van het systeem afgestapt.

Tot voor kort werden afsluitkosten, die ook wel als opzeg- of ontkoppelingskosten aangeduid worden, niet in het jaarbedrag meegenomen. Alleen in de detailinformatie van het abonnement werd als opmerking geplaatst hoeveel u moet betalen wanneer u het contract beëindigt. Vanwege vele e-mailtjes en klachten van bezoekers, nemen we deze kosten nu wel mee in het jaarbedrag. Hierdoor worden ongewenste verrassingen achteraf voorkomen. Niet iedere provider is namelijk even duidelijk in het weergeven ervan. Zo vermelden sommigen slechts in 'kleine lettertjes' dat bij opzegging 'een redelijke vergoeding' in rekening gebracht wordt.

Administratie- en Verzendkosten
Onder verzendkosten worden doorgaans kosten verstaan die providers rekenen voor het verzenden van het installatiepakket (doe-het-zelf pakket, modem). Deze variëren van 10 tot 25 euro. Overigens brengt lang niet iedereen deze kosten in rekening. Ook administratie- en verzendkosten nemen we standaard mee in het jaarbedrag.

Met bovenstaande informatie bent u beter op de hoogte van de eventuele verborgen kosten waarmee u bij een overstap rekening moet houden! Op een speciale overstappagina kunt u lezen waar u verder op moet letten bij het wisselen van provider. Klik hier voor de beschikbaarheidstest voor ADSL of Kabel.

Reacties (2)

Geplaatst door: SIMON ()

IK BEN VAN VAST BELLEN KPN OVERGEGAAN NAAR TELFORT INTERNET BELLEN,NU KRIJG IK VAN KPN AFSLUITKOSTEN 160,00 EURO
DAT KOMT DOOR EEN JAAR CONTRACT, MAAR JE KRIJGT NERGENS INFO WANEER JE JAARCONTRACT AFLOOPT EN HET IS 30 JAAR GELEDEN DAT IK EEN AANSLUITING KREEG ,WIE WEET DAN OP WELKE DATUM DAT WAS
JE WORD TOCH NIET GOED VAN ZULKE ONMOGELIJKHEDEN

Opmerking van de redactie op 23-05-2011
U heeft waarschijnlijk het afgelopen jaar nog een wijziging in uw telefonie contract doorgevoerd waarbij een nieuw jaarcontract is in gegaan: indien er geen nieuw contract is zou u vrij moeten kunnen opzeggen met een maand opzegtermijn.
Geplaatst door: Peter ()

Volgens mij heeft de nieuwe internetprovider `Alice` ook afsluitkosten! In de algemene voorwaarden wordt ook melding gemaakt dat bij opzegging een `redelijke vergoeding` in rekening gebracht kan worden. Wat nu een `redelijk` bedrag is, is mij niet duidelijk op de site van Alice! Het is duidelijk dat het redelijker is voor hun dan voor de client. Ditzelfde geldt ook voor Abel & andere internetproviders via BBned.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie