Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

5G ready smartphone update

door Margot Meendering Leestijd: 4 minuten

Sinds begin dit jaar brengen steeds meer merken 5G ready smartphones op de markt. Oppo was de eerste met de Find X2 Pro. Daarna hebben verschillende merken 5G ready smartphones op de markt gebracht. Tijd voor een update! Meer weten over 5G? Bekijk dan de video onderaan dit artikel. Het is de eerste van 5 video's die we over het onderwerp gaan maken!

Wat heb ik eraan?

Je kunt nu al een 5G toestel kopen. Maar is dat al handig of kun je beter nog even wachten? Dit jaar zijn de eerste van 3 frequentiebanden geveild die nodig zijn voor het 5G netwerk. Vrijwel direct na deze veiling hebben T-Mobile, Vodafone en KPN 5G ingeschakeld. Dit is echter meer een geüpgrade 4G. Je kunt sneller internetten maar nog lang niet zo snel als over een paar jaar. In 2022 veilt de overheid de andere 2 frequentiebanden. Deze maken de enorme snelheden van 5G mogelijk. Wel schijn je binnenshuis al beter bereik te hebben volgens een telecomexpert die een 5G toestel heeft aangeschaft.

Het kan dus geen kwaad om nu al een 5G smartphone te kopen. Je kunt het ook al gebruiken als je een geschikt abonnement hebt. De genoemde telefoons zijn klaar voor 5G, maar werken gelukkig ook op 4G en 3G als dat nodig is.


oneplus-nord.jpgOnePlus Nord en OnePlus 8oneplus-8-256gb-2.jpg

OnePlus heeft dit jaar twee 5G ready toestellen uitgebracht. Het vlaggenschip OnePlus 8 en de OnePlus Nord, een wat goedkoper model. Beide toestellen kun je dus gebruiken op het nieuwe 5G netwerk. 

De OnePlus 8 is uitgerust met een snelle chip en processor en 3 camera’s achterop. Ook kan het toestel haarscherp filmen in 4K kwaliteit. De OnePlus Nord is een toestel uit het middensegment met een groot scherm en 4 camera’s op de achterkant. 


oppo-find-x2-neo.jpgOppo Find X2 Neo    

De Oppo Find X2 Neo is het nieuwe luxetoestel van Oppo. De smartphone is ontzettend licht en dun. De Find X2 Neo heeft 5 camera’s. 4 op de achterkant en 1 selfiecamera. Ook heeft het toestel een grote 4025mAh accu.


sony-sony-xperia-1-ii.jpg
Sony Xperia 1 II

De Sony Xperia 1 II  is Sony's nieuwe vlaggenschip van 2020. Je spreekt het uit als Xperia 1 Mark 2. Sony heeft naast 5G de focus gelegd op de camera’s. Achterop zitten vier camera's en het toestel beschikt over een groot opslaggeheugen.


samsung-galaxy-note20-3.jpgSamsung Galaxy Note 20 5G

De Samsung Galaxy Note20 is een van de nieuwste smartphones van Samsung. Het is een onderscheidende alleskunner. Gamen en films kijken is geen probleem vanwege het grote scherm, maar ook vanwege de inhoud met snelle processor. Je krijgt 8GB werkgeheugen en een opslaggeheugen van minimaal 256GB.


samsung-galaxy-z-fold-2.jpgSamsung Galaxy Fold 2

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is de nieuwste opvouwbare smartphone van Samsung. Het toestel beschikt over 5G. Ook is het toestel dual-sim en uitgerust met een snellere processor dan zijn voorganger.


Apple

Apple is een van de weinige grote merken die nog geen 5G toestel op de markt heeft gebracht. De geruchten gaan dat de opvolger van de iPhone 11 wel 5G ready is. Dit toestel wordt waarschijnlijk nog dit najaar geïntroduceerd.

Video

Wil je meer weten over 5G? In een serie korte video's geven we je meer uitleg over het nieuwe netwerk. De eerste introductievideo kun je hieronder en op ons YouTube kanaal bekijken. 

Geactualiseerd: woensdag 9 september 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie