Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

5G nu ook te gebruiken voor Tele2-klanten

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

5g-netwerk-tele2-t-mobile.pngKlanten van Tele2 kunnen sinds 14 januari gebruikmaken van het 5G netwerk van T-Mobile.  Nieuwe klanten kunnen door het afsluiten van een 5G bundel voor 2 euro per maand de voordelen van 5G benutten. Je hebt wel een 5G-telefoon nodig. 

Passend bij Tele2

5G kastje

T-Mobile biedt al langere tijd een landelijke 5G-dekking aan en nu kunnen ook de klanten van het dochterbedrijf hier gebruik van maken. Klanten van Tele2 kunnen zelf bepalen of ze toegang tot 5G willen activeren voor 2 euro per maand en hebben de mogelijkheid om 5G maandelijks aan of uit te zetten. Volgens T-Mobile past dit bij Tele2. Om gebruik te kunnen maken van het 5G-netwerk moet je  wel een 5G-telefoon hebben. 

Het maandelijks opzegbare 5G-abonnement is vooralsnog alleen beschikbaar voor klanten die een nieuw abonnement afsluiten of een bestaand abonnement verlengen. Tele2 zegt wel dat 'binnenkort' huidige Tele2-abonnees ook deze upgrade kunnen toevoegen aan hun abonnement.

Voor T-Mobile-abonnees met een Unlimited- of Unlimited Plus-abonnement is 5G gratis, anders betalen klanten ook 2 euro per maand extra. Tele2-klanten met een Unlimited-abo betalen dus wel 2 euro per maand extra voor 5G-toegang. En die nieuwe bundel kun je alleen als nieuwe klant meteen afnemen. Heb je nog een lopend contract? Dan moet je nog wat geduld hebben, dan is 5G nog niet mogelijk. Alleen als je jouw contract verlengd, dan kun je wel die bundel aanschaffen.

5G abonnementen vergelijken en afsluiten

Tele2 is de vierde provider die het gebruik van 5G mogelijk maakt. Vodafone was het eerst, gevolgd door T-Mobile en KPN. Bellen.com heeft speciale pagina's gemaakt in onze vergelijkers:  sim only abonnementen en abonnementen met geschikte telefoons. Daar kun je zelf invullen wat je verbruik is, en kijken welk toestel je wilt gebruiken. We laten hier alvast de goedkoopste vergelijkbare abonnementen zien met een jaarcontract en met maandprijzen zonder kortingen. Deze kun je online afsluiten.

Bij KPN is bij elk abonnement 5G standaard inbegrepen. Bij T-Mobile geldt dat voor de Unlimited abonnementen. Kies je voor een van hun andere mobiele abonnementen, dan kun je deze upgraden naar 5G voor € 2 per maand extra. Bij Vodafone zijn alleen de Red abonnementen meteen inclusief 5G. Bij de Start abonnementen kun je een 5G add-on toevoegen voor € 2 per maand.  En dit geldt sinds 14 januari dus ook voor Tele2, je kunt voor € 2 een 5G bundel afnemen, die per maand aan en uit te zetten is.  Goed nieuws voor mensen die goedkoop uit willen zijn, Tele2 biedt meteen de goedkoopste deals! Het is even afwachten wanneer de echte prijsvechters gaan volgen.

 5G abonnement
 zonder telefoon

tele2.gif t-mobile.gif kpn.gif vodafone.gif
 Per maand bij jaarcontract € 16  € 18    € 20  € 21,50
 Je krijgt 200 min en 7GB  120 min en 5 GB  150 min en 5 GB   Start XL 150 min en 3 GB 

Peildatum: 15-01-2021

Meest bekroonde netwerk

Onlangs nog kwam het netwerk van T-Mobile voor de vijfde keer op rij als beste uit de onafhankelijke nationale mobiele netwerktest van Umlaut.  Het 4G-netwerk van Tele2 wordt  in stappen gefuseerd met het T-Mobile netwerk. Dit werd aangekondigs nadat Tele2 op 1 januari 2020 officieel onderdeel werd van T-Mobile. Wanneer die netwerkfusie afgerond wordt is nog niet bekend. Voor het 5G-netwerk gebruikt Tele2 in ieder geval de techniek van T-Mobile, die nog op het 700 MHz-band gebaseerd is.

Geactualiseerd: maandag 18 januari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie