Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

5G honderd keer sneller dan 4G

door Jeanet Woldring

De Japanse telecomprovider NTT Docomo verwacht in 2020 een 5G-verbinding in Japan aan te kunnen bieden. De verbinding zou tot honderd keer sneller zijn dan 4G. Dat meldt Engadget.

Hoewel 4G-netwerken dit jaar pas voor het eerst in Nederland te gebruiken zijn, werkt NTT Docomo al aan opvolger 5G. Tijdens elektronicabeurs Ceatec liet de provider weten dat zijn versie van 5G honderd keer de snelheid en duizend keer de capaciteit van 4G zal hebben. 

Eurocommissaris Kroes heeft begin dit jaar laten weten in 2020 een Europees 5G-netwerk te willen hebben. Daarvoor heeft ze 50 miljoen euro gereserveerd. Samsung is al bezig met tests op een 5G-netwerk, waarbij het bedrijf een snelheid van 1 Gbps behaalde.

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2013
Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie