Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

5G eerder gelanceerd bij verzwakking regels netneutraliteit

Noord-Groningen-proefgebied-voor-5G-mobiel-internet.jpgEen aantal providers heeft beloofd om 5G sneller te lanceren als de Europese Unie de regels rondom netneutraliteit verzwakt. Daarnaast willen deze providers dat Whatsapp en Skype zich aan dezelfde regels moeten houden.  

Vervroegd 5G

Wanneer de EU de regels rondom netneutraliteit verzwakt, zullen de providers in 2020 5G aanbieden in minimaal één stad in elke EU-lidstaat. Tot nu zou 5G pas komen na 2022. Het manifest is ondertekend door de directeuren van onder andere BT, Deutsche Telekom, Telecom Italia, KPN, T-Mobile en Vodafone.

Netneutraliteit

Netneutraliteit betekent dat internetproviders al het internetverkeer gelijk moeten behandelen. Aanbieders mogen geen internetdiensten blokkeren, afknijpen of bevoordelen.

De providers willen af van de strenge regels. Het beperkt ze in de mogelijkheden om extra of minder geld te vragen voor bepaalde internetdiensten. Dit is volgens de providers nodig om te kunnen overleven, omdat ze hun geld moeten verdienen met datadiensten.

Dezelfde regels voor apps

Daarnaast willen de providers dat Europese autoriteiten aanbieders als Whatsapp en Skype aan dezelfde regels houden als de telecomproviders. Deze apps bieden met voip- en chatfuncties dezelfde functionaliteit aan als providers met bellen en sms’en.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie