Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

5 tips om je smartphone koel te houden

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Op vakantie of tijdens een warme zomerdag is je smartphone extra gevoelig voor oververhitting. Je smartphone kan dan uitvallen en de batterij kan permanent beschadigd raken. Computers en laptops hebben ingebouwde ventilatoren maar een smartphone heeft die niet. Daarom zijn ze extra gevoelig voor oververhitting. Met deze 5 tips houd je je smartphone toch koel tijdens een hete dag. 

bellencom-checklist-mobiel-bellen-internet-op-vakantie.png

1.Laad je smartphone 's ochtends of 's avonds op

De accu van je smartphone wordt warm tijdens het opladen. Op een normale dag is dat niet erg, maar tijdens een hittegolf kan de extra warmte van het opladen ervoor zorgen dat je smartphone oververhit raakt. Laad je smartphone dus 's ochtends of 's avonds op wanneer het koeler is. 

2. Beperk het gebruik van 'zware' apps

Apps zoals Facebook, Netflix, YouTube en Snapchat vergen veel energie. Ze zorgen ervoor dat de processor van je smartphone meer energie verbruikt en dus warmer wordt. Om te voorkomen dat je smartphone oververhit raakt is het beter om deze apps zo min mogelijk te gebruiken.

3.Bewaar je telefoon op een koele plek

Dit klinkt logisch, maar zorg ervoor dat je je smartphone in de schaduw houdt. Zo loop je minder kans op een oververhitte telefoon. Let wel op: snelle temperatuurswisselingen kunnen de batterij van je smartphone permanent beschadigen. De koelkast of koelbox is dus geen goede plek om hem te koelen. 

4.Laat je smartphone niet in de auto liggen

Ook als je auto niet in de volle zon geparkeerd staat, kan de temperatuur erin hard oplopen. Bij een buitentemperatuur van 30 graden kan het binnen een halfuur 48 graden zijn in je auto. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat je smartphone sneller oververhit raakt. 

5.Haal het hoesje van je smartphone

Een hoesje beschermt je telefoon natuurlijk tegen stoten en vallen, maar werkt ook als een warme jas. Je smartphone kan zijn warmte minder goed kwijt wanneer er een hoesje omheen zit. Door het hoesje er af te halen kan je smartphone sneller afkoelen.

Extra tips

Heb jij nog meer tips om te voorkomen dat je smartphone oververhit raakt? Plaats ze dan in een reactie onder dit bericht of stuur ze door via Facebook of Instagram!

Geactualiseerd: vrijdag 26 juli 2019

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.