Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

4G ook voor oude Vodafone en KPN abonnees

door Jeanet Woldring

Klanten van Vodafone en KPN die in een bepaalde periode een abonnement afgesloten hebben, kunnen tegen betaling toegang krijgen tot het 4G-netwerk. Dit schrijft Tweakers. T-Mobile geeft alle bestaande klanten juist gratis toegang tot zijn toekomstige 4g-netwerk.

Vodafone
Tegen bijbetaling van 2,50 euro per maand krijgt een bepaalde groep Vodafone klanten toegang tot het 4G-netwerk. Het gaat dan om de mensen die tussen 1 oktober 2012 en 4 maart 2013 een abonnement hebben afgesloten. Klanten moeten wel zelf controleren of hun telefoon geschikt is en of er een 4G-netwerk van Vodafone in hun regio actief is. De add-on van 2,50 euro moeten zij ook zelf aanvragen. Bij de nieuwe Vodafone Red abonnementen krijg je automatisch toegang tot het 4G-netwerk. Medio 2013 is Vodafone begonnen met de uitrol van het 4G-netwerk. Het is niet bekend wanneer dit voltooid zal zijn.

KPN
Bij KPN mogen klanten die vóór 4 februari  2013 een abonnement hebben afgesloten tegen bijbetaling gebruik maken van het 4G-netwerk. De kosten hiervoor zijn nog niet duidelijk, omdat dit afhangt van het huidige abonnement van de klant. Bij abonnementen afgesloten ná deze datum kan er een databundel speciaal voor 4G worden gekozen. Naar verwachting is KPN begin 2014 de eerste provider met een landelijke 4G dekking.

Geen 4G voor iedereen
Beide partijen hebben ervoor gekozen om niet automatisch alle klanten toegang te geven tot het 4G-netwerk. Dit in tegenstelling tot T-Mobile, waar wél alle datagebruikers met een 4G-ready telefoon gebruik kunnen maken van de snelle verbinding. Naar verwachting zal T-Mobile eind 2014 klaar zijn met de 4G uitrol.

Journalist Erwin Boogert schreef recentelijk voor Bellen.com nog een column over 4G. Hij buigt zich over de vraag of 4G echt toegevoegde waarde heeft, of dat het door de consument erg overschat wordt.

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2013
Geactualiseerd: vrijdag 17 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie