Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

4G-netwerk T-Mobile landelijke dekking

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile biedt als derde provider landelijke 4G-dekking. De uitrol van het netwerk is daarmee volgens planning afgerond. 95 procent van de inwoners kan vanaf nu buitenshuis gebruik maken van 4G. Eind dit jaar moet dat 99 procent zijn. Om dit te vieren, geeft de provider huidige én nieuwe abonnees 4 GB data extra cadeau. Iedereen kan het netwerk uitproberen, het abonnement kosteloos opzeggen en de bijbehorende smartphone retour sturen.

T-Mobile benadrukt dat 100 procent nooit te garanderen is. Volgens de provider zullen er altijd plekken waar de zendmasten niet goed bij kunnen, zoals in het bos. De operator is ongeveer twee en een half jaar bezig geweest om landelijke dekking te bereiken. Er zijn meer dan 7000 masten geplaatst die 4G uitzenden, waarbij 21.600 nieuwe antennes zijn geïnstalleerd, veel meer dan andere providers. 

 

Het netwerk biedt een combinatie van hoge (1800 MHz) en lage (900 MHz) frequenties. Deze zorgen volgens T-Mobile voor een extra sterke dekking binnenshuis. Doordat T-Mobile minder klanten heeft dan bijvoorbeeld KPN, zou dat netwerk veel meer aan moeten kunnen en sneller zijn. Intussen werken KPN, Vodafone en T-Mobile al aan 4G+, een snellere variant van 4G.

Het dataverbruik op het netwerk van T-Mobile is ongeveer met 55 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook klanten van dochtermerk Ben kunnen gebruikmaken van het 4G-netwerk.

Bekijk de 4G dekkingskaart van Nederland

Geactualiseerd: vrijdag 30 oktober 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.