Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

4G bellen en internetten nu beschikbaar voor alle Tele2 klanten

door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten

4G only.jpgAlle mobiele klanten van Tele2 kunnen nu bellen en internetten via het eigen 4G netwerk, mits hun telefoon geschikt is.  Hiermee is Tele2 's werelds eerste 4G-only provider die exclusief gebruik maakt van 4G. Sinds half december krijgen nieuwe klanten ook direct automatisch toegang tot Voice over LTE (VoLTE). 

Wat is VoLTE?

VoLTE.jpgVoLTE staat voor Voice over LTE: de techniek die het mogelijk maakt om te bellen via het 4G-netwerk, zonder internetsnelheid in te leveren. Ouderwets mobiel bellen dus, maar dan via 4G. Wat heb je daaraan? Volgens Tele2 betekent het verbetering in geluidskwaliteit. 'Omdat VoLTE gebruikmaakt van het supersnelle 4G-netwerk van Tele2, hoeft data minder gecomprimeerd te worden om te versturen. En dit hoor je terug in de geluidskwaliteit van je gesprek.'

Een ander groot voordeel van VoLTE is dat de verbinding vele malen sneller tot stand komt. Bij het ‘klassieke’ mobiele bellen duurt het tussen de 4 en 10 seconden voordat de verbinding is gemaakt. Met VoLTE duurt dat nog maar 1 of 2 seconden. Het werkt alleen wanneer ook je gesprekspartner het Tele2 netwerk gebruikt en het toestel ‘VoLTE-ready’ is. 

Op dit moment maken al zo'n 170.000 mensen gebruik van het snelle netwerk.   

Wat heb je nodig om via het 4G-netwerk te bellen?

Om via VoLTE en dus via het Tele2 4G-netwerk te bellen, heb je het volgende nodig:

  • Een VoLTE-toestel met de laatste software
  • Een 4G-simkaart
  • 4G-dekking
  • Als je gesprekspartner ook via VoLTE belt, profiteer je bovendien van betere spraakkwaliteit (HD-voice)

De software is voor de volgende telefoons beschikbaar:

  • Samsung: Galaxy J5, S4 t/m S7, Galaxy Note 4
  • Sony: Xperia Z5’s
  • Microsoft: Lumia 550, 650 en 950’s

Samenwerking met toestelfabrikanten

Staat je telefoon in het lijstje? Download en installeer dan de laatste versie van je toestelsoftware en je kunt automatisch bellen via VoLTE. Staat je mobiel niet in de opsomming? Geen zorgen, Tele2 zegt er samen met de toestelfabrikanten aan te werken om ook andere toestellen geschikt te krijgen voor VoLTE.

Onafhankelijkheid 

Om alle klanten te kunnen voorzien van een stabiele verbinding, werkt Tele2 op dit moment nog samen met T-Mobile. Het ligt in de planning om uiteindelijk volledig onafhankelijk te zijn en met deze ontwikkeling is weer een stap in de goede richting gezet. 

Bekijk hier hoe de 4G dekking in jouw woonplaats is!

Geactualiseerd: woensdag 28 december 2016

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie