Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

40% van de telefoontjes thuis gaan via mobieltje

Leestijd: 2 minuten

Ruim 40 procent van de telefoongesprekken thuis worden met de mobiel gevoerd. De gemiddelde lengte van die gesprekken is ruim twee minuten. Als de belkosten lager zouden zijn, gaan Nederlanders thuis meer en langer bellen. Dat blijkt uit onderzoek door Metro en Orange.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral het sociaal netwerk daar voordeel van zal hebben. Respondenten zeggen meer contact te gaan onderhouden met vrienden bij lagere belkosten thuis met de mobiel.

Metro en Orange voerden dit onderzoek uit ter gelegenheid van de introductie van Orange Unique. Daarmee kan de gebruiker thuis via zijn mobiel bellen naar alle vaste nummers in Nederland en naar het buitenland.

UMA (Unlicensed Mobile Access) is de techniek die wordt gebruikt voor Unique van Orange. Met UMA kan een gesprek of een download eenvoudig en naadloos worden overgedragen van een mobiel netwerk naar bijvoorbeeld een WiFi-netwerk. WiFi zorgt dat de Livebox (ADSL-modem van Orange)  met het mobiele toestel ‘praat’. Via de UMA techniek wordt vervolgens mogelijk gemaakt dat GSM-diensten over het Internet (IP) gaan, dus dat het mogelijk is om via een ander netwerk op het GSM netwerk te komen. Alle GSM diensten (voice, sms, mms, data) gaan over UMA, behalve wap inbelnummers en faxdata diensten.

Dat betekent dus dat als u buiten loopt, u met uw mobiele telefoon over het Orange GSM netwerk belt zoals u dat gewend bent. Zodra u in het bereik komt van de Livebox, zal deze het signaal overpakken. Dan gaat het gesprek dus niet meer over GSM maar over het Internet. (vandaar dat Orange ook ADSL biedt bij deze oplossing). Pas veel verder in het netwerk wordt het telefoontje weer opgepakt door het GSM netwerk. Dekking van het Orange GSM netwerk maakt hiervoor niet meer uit.

Lagere belkosten thuis leiden naast onderhoud van het sociale netwerk ook tot bepaalde vormen van multi-tasking tijdens het bellen, aldus de onderzoekers. Bij langere telefoongesprekken blijken vrouwen zich vaak op huishoudelijke klussen te storten. Zo staat 41 procent te koken, ruimt 27 procent van de vrouwen de vaatwasser in en geeft 33 procent de planten water. Mannen combineren vaker bellen met surfen op het internet en e-mail checken. Lekker hangen op de bank tijdens het bellen blijft echter het populairst

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie