Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

3U Telecom verlaagt tarieven

3U TELECOM verlaagt vanaf heden zijn tarieven voor telefoongesprekken vanuit Nederland.  Tegelijkertijd wijzigt de telecomaanbieder de wijze van afrekenen: per minuut in plaats van per seconde. Starttarieven blijven onberekend. De wijzigingen gelden alleen voor nieuwe klanten. 

Wijziging tarieven: voordeel
De tariefsverlaging betreft in totaal 234 bestemmingen wereldwijd, zowel naar het vaste net als het mobiele telefoonnet voor nieuwe klanten. Dit maakt 3U naar eigen zeggen tot de voordeligste aanbieder voor bellen naar 16 landen. Klanten kunnen nu met de carriercode 1671 uiterst voordelig bellen naar bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, Italië, de Verenigde Staten en Saudi-Arabië. Het betreft inderdaad forse prijsdalingen!  Zo kost het bellen naar Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje, Zwitserland en de Verenigde Staten 2,9 cent per minuut. Oostenrijk en Groot-Brittannië 3,3 cent, terwijl het bellen naar Italië en Luxemburg 3,4 cent kost. Polen 4,2, Rusland 5,9 en Indonesië 9,4 cent. Turkije, de Nederlandse Antillen en Marokko respectievelijk 12,5, 14 en 21,2 cent. De nieuwe tarieven zijn inmiddels aangepast in de tariefvergelijking op Bellen.com. 

Wijziging facturatie: nadeel
De Nederlandse Consumentenbond heeft zich volgens de aanbieder zelf alvast heel positief uitgelaten over de nieuwe tarieven van 3U en 'onderstreepte daarmee de uiterst aantrekkelijke en consumentvriendelijke voorwaarden van het aanbod.' Bellen.com kon het oordeel van de consumentenorganisatie niet verifiëren, maar is het helemaal met de Bond eens wat de nieuwe tarieven aangaat.

Twee andere belangrijke punten blijven in het oordeel helaas onbelicht: het starttarief en de nieuwe facturatie. En daar zit em nou net de kneep! 3U Telecom was de eerste -en nog steeds de enige- carrier selectaanbieder die geen starttarieven berekent. Een groot voordeel voor degenen die vaak korte telefoontjes plegen! Telecomaanbieders met lage minuuttarieven, maar hoge starttarieven zijn voor deze categorie bellers héél ongunstig. De hoogte van een starttarief is echter ook voor anderssoortige bellers bepaald niet een te verwaarlozen onderdeel van de totale kosten. Velen realiseren zich ook niet dat er veel verschil is tussen de aanbieders in dit opzicht. Ter indicatie: KPN vraagt 4,3 cent om een verbinding tot stand te brengen en bij de duurste alternatieve aanbieder is het starttarief 10 cent voor een telefoontje naar het vaste net binnen Nederland!

Geen starttarief groot voordeel
Qua starttarief én de verlaagde minuutprijzen is 3U Telecom dus een uiterst aantrekkelijke aanbieder, maar Bellen.com betreurt het besluit om voor nieuwe klanten per minuut af te rekenen. Dat  doet enigszins afbreuk aan het voordeel van het gratis starttarief. Bestaande klanten mogen gelukkig wel kiezen of ze tegen de oude of de nieuwe voorwaarden willen bellen. Overigens is 3U Telecom niet de enige aanbieder die deze wijze van afrekenen hanteert. Ook EurExcel, Dailycom, Freetel en Vartec werken zo. En sommige mobiele operators hanteren deze afrekening eveneens bij internationale gesprekken. 

Wie is 3U Telecom?
3U TELECOM is een dochtermaatschappij  van het Duitse 3U TELECOM AG, met hoofdvestiging in Marburg, die sinds begin 1999 op de markt is. Sinds 2001 is 3U TELECOM B.V. als telefoonbedrijf actief in Nederland  en heeft zijn marktpositie inmiddels uitgebouwd naar acht andere Europese landen en de Verenigde Staten.

Gepubliceerd: vrijdag 25 maart 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie